SELITEV NA OBALO

Voditeljica, ki obožuje poletje

Sonja Javornik
4. 8. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Voditeljica informativne oddaje Planet Danes Jerca Zajc Šušteršič nam je zaupala, kakšen dopust ima najraje in kako bo s svojo družino preživela to poletje. Razgovorila se je tudi o potovanju po Indoneziji, kjer je bila z družino to pomlad.

Osebni album
Vsi skupaj se neizmerno veselijo potovanj, še bolj pa uživajo ob morju.

Kam greste na dopust in s kom?

Obožuje poletja oziroma mesece med aprilom in oktobrom, ko se dobesedno preselijo na Obalo.

Del tistega pravega dopusta smo z družino doživeli že aprila oziroma maja, ko smo bili tri tedne v Indoneziji: na Baliju, Gilijih in Lomboku. Toda to je bilo v resnici bolj potovanje, saj je bilo ležanja na plaži bolj malo, čeprav je jasno, da z dvema majhnima otrokoma ne moreš ves dan tekati naokoli. Prevozili smo ves Bali, bili v živalskem vrtu in na safariju, kjer smo jahali slone, večerjali z levi, hranili opice. Dekleti sta v odkrivanju povsem drugačnega sveta neizmerno uživali. Tudi zato bomo poletje preživeli na slovenski obali, kjer imamo vikend, za nekaj dni pa bomo gotovo skočili tudi do Dalmacije ter za en konec tedna s prijatelji v Gardeland in Aqualand – tam smo bili že lani in je bilo tako odlično, da bomo letos to ponovili.

Ali med dopustom poležavate na plaži ali ste raje aktivni?

Dokler nisem imela otrok, sem poležavala in veliko brala, zdaj to ni mogoče. Ko smo v Ankaranu, vsak dan obvezno eno uro plavam. To je namesto teka. Sicer pa tekam naokoli za dekletoma. No, kakšne pol ure, ko Gloria še kakšno urico čez dan spi, si včasih res vzamem tudi za poležavanje.

Morje ali gore – kaj je prva izbira?

Planet TV
20. ura Jerco Zajc Šušteršič lahko spremljamo v informativni oddaji Danes na Planet TV.

Rada grem tudi v gore, a vendarle: vsekakor morje. Obožujem poletja oziroma mesece med aprilom in oktobrom, ko se dobesedno preselimo na Obalo.

Ali poleti pogosto pripravite hrano na žaru?

No, pogosto ... Odvisno za koga. Nisem ravno ljubiteljica mesa, a kakšen piknik prija oziroma veliko zelenjave, bučke in sir na žaru, pa kakšen čevapčič za okras. Je pa res, da ima večina članov širše družine rojstni dan poleti, a tudi številni prijatelji, tako da so pikniki in žar stalnica.

Se raje hladite s sladoledom ali prisegate na solate?

Najprej solata, potem šele sladoled! Obožujem solate, poleti najmanj trikrat, včasih tudi petkrat na teden jem samo solato, a tako polno, z raznovrstno paleto zelenjave, lahko tudi s testeninami, sirom, morsko hrano ali kakšnim koščkom piščančka vmes. Še toliko boljše so, ker imamo lastni vrt, tako da je vse zdravo in domače. Sladoled pa – ne ravno vsak dan, a vsekakor poleti zelo pogosto.