Fantje pravijo, da Urške ne dajo

Alesh Maatko
3. 8. 2016, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Člani ansambla Namig, ki te dni vsak po svoje dopustujejo z bližnjimi, se počasi že pripravljajo na nove podvige, menda pa je v igri povsem nova pesem.

Nejc Tomšič

Čeprav si mladi ansambel Namig šele utira pot na slovenski narodnozabavni glasbeni sceni, so njegovi člani, Anže, Blaž, Rok in Urška, doživeli že marsikaj. Največ nevšečnosti jim povzročajo pogumni obiskovalci z osvajalskimi podvigi: »Naša Urška včasih potarna, da jo fantje, ki spijejo kakšno kapljo čez rob, pod odrom preveč ogovarjajo. (smeh)«

Promo foto
Ansambel Namig bo na festivalu Špas na vas premierno zaigral čisto svežo skladbo.

To, da Urška takšne situacije obvlada kar sama, pomeni le, da je dekle iz pravega testa. Včasih so deležni tudi obrekovanj in kritik brez tehtnih argumentov: »Temu se raje nasmejimo, iz konstruktivnih pripomb pa se vedno skušamo kaj naučiti«. Člani skupine so delavni tudi v poletnih dneh in ta trenutek pripravljajo nekaj čisto svežega. Novost v njihovem repertoarju bo mogoče slišati ravno na festivalu Špas na vas, ki se bo zgodil 26., 27. in 28. avgusta v Javoršici pri Moravčah. Dogodek bo postregel z obilo dobre narodnozabavne glasbe in številnimi »špasnimi« igrami.