Poletni intervju

Razgaljeni David Urankar

Sonja Javornik
1. 8. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Poletne scene na Televiziji Slovenija David Urankar nam je zaupal, kaj si na televiziji rad ogleda sam, ali ga je televizija zasvojila, pa tudi to, kako preživlja to poletje.

Mare Vavpotič
David Urankar pravi, da se bo kulturna scena to poletje kaj kmalu borila še z olimpijskimi igrami.

Simpatični televizijski voditelj in maneken, ki ga sicer lahko vsako sezono spremljamo v jutranji oddaji Dobro jutro na prvem programu nacionalne televizije, nam je med drugim povedal, da nima prav nič proti nudizmu ...

Kakšno televizijo imate doma? Ste med tistimi, ki potrebujejo čim večjo sliko in brezhiben zvok ali ne?

Imam kar veliko televizijo – obožujem kvalitetne posnetke in zvok – nanizanke, filmi in športni dogodki morajo na pravi način »zaživeti«. (smeh)

Se spomnite prve oddaje ali risanke, ki vas je navdušila?

Prva, ki me je in me še vedno navdušuje, je oddaja Male sive celice. Najljubša risanka pa o mišičnjaku, ki se je vedno boril proti hudobnežem: He-man. (smeh)

Kakšne oddaje najraje gledate na televiziji danes?

Verjetno mislite katero oddajo poleg Poletne scene, oddaje Dobro jutro in Avtomobilnosti? (smeh) Rad gledam šport, če se le da, pa pogledam Ta teden z Juretom Godlerjem.

Se strinjate, da je televizija medij, ki zasvoji?

Zna zasvojiti, ja. Ampak po drugi strani lahko veliko stvari zasvoji. Smola je ta, da zasvojenost pride vedno v trenutku, ko je treba delati.

Kako ste prišli na televizijo?

Skozi glavni vhod. (smeh) Moja agentka na modni agenciji me je poklicala, da imajo na RTV avdicijo za voditelja loterijske oddaje Žrebanje deteljice. Urednica Tanja Zajc je izbrane kandidate potem poslala na šolanje v izobraževalno središče in od takrat naprej sem stalni član ansambla javne hiše.

mare vavpotič
Šest voditeljic in voditeljev bo pričaralo vzdušje poletja v naših domovih. Poletna scena 2016 se začne 20. junija.

Se radi gledate? Si snemate svoje oddaje?

Mislim, da se nihče pretirano rad ne gleda niti ne posluša. Ampak če je to tvoje delo, potem je treba oddaje analizirati, za kar pa se moraš na žalost tudi gledati in poslušati. Ne snemam, pogledam vsake toliko kar prek aplikacije RTV 4D ali pa prek zamika.

Kakšno oddajo bi vodili, če bi vam lahko uresničili prav vsako željo?

Uf, zanimivo vprašanje – sem se že bal, da me ne bo nihče nikoli vprašal! (smeh) Všeč mi je format oddaje, ki jo ima Jimmy Fallon – Tonight show. Zabaven talk show z zanimivimi gosti in vrhunskimi skeči ter nekaj glasbe.

Čemu daste prednost – športnemu prenosu pomembne tekme ali poročilom?

Športnemu prenosu pomembne tekme. Dnevne novice spremljam že čez dan. Zjutraj, ko se peljem v studio oddaje Dobro jutro, na radiu redno poslušam 1. jutranjo kroniko ob 5.30. V oddaji imamo jutranja poročila na vsako polno uro in še kakšen časopis ter spletno stran prebrskam, da sem na tekočem. Če pa bi slučajno padel gol, ko bi že ne vem kateri dan zaporedoma poslušal o prerekanju okrog žice, sovražnem govoru in levo–desnem preigravanju, bi si pa res težko odpustil.

Se spomnite kakšne neumnosti, ki ste jo naredili pred kamero?

Ni jih bilo malo in veliko se jih spomnim. Upam, da se jih šefi ne!

Kakšno je to poletje za vas?

V znamenju Poletne scene in morja. (smeh)

Kakšne počitnice imate najraje – z nahrbtnikom naokoli ali petzvezdični hoteli?

Ko načrtujemo počitnice, niso zvezdice nikoli pogoj. Lahko ima le eno, če v komentarjih piše, da je čisto, in da je lokacija dobra. Ne bom pa lagal, da se branim petih zvezdic. (smeh)

Ali tudi na dopustu spremljate televizijski program?

Priznam, na dopustu je wi-fi dovoljen, ampak televizorja pa nimamo. Prav poseben užitek je gledati nogomet v lokalnem lokalu z vrčkom hladnega točenega.

Kako prenašate vročino?

Nag skačem naokrog …

Si upate na nudistično plažo?

Če voda ni premrzla. (smeh)

Kako hitro se spakirate za dopust?

Sem že spakiran!
Kakšen je vaš najljubši okus sladoleda?

U, zdaj ste se pa ujeli – koliko strani imamo na voljo? Trenutno najljubša znamka je sladoledarna Eis-Greissler z okusi, kot so bezeg, kozji jogurt, mak ...