Vpletena v umor

Bivša miss s pašnika v zapor

uk
13. 7. 2016, 07.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Končalo se je sojenje bivši miss Bosne in Hercegovine, morala bo v zapor za dve leti in pol. Slobodanka je bila namreč vpletena v rope, umore in ponarejevanje denarja.

Facebook
29-letna Slobodanka Tošić je povezana z vsaj petimi umori in poskusom umora.

Sodišče v Bosni in Hercegovini je včeraj Slobodanko Tošić pravnomočno obsodilo zaradi sodelovanja pri poskusu umora Đorđeja Ždraleja in pripadnosti kriminalni združbi Darka Eleza, ki deluje na Balkanu. Z državnega tožilstva so sporočili, da so z obsodbo zadovoljni. Slobodanka je namreč prejela dve leti in pol zaporne kazni. Tošićeva je bila v času poskusa umora v zvezi z mafijskim šefom Đorđejem in ga je zvabila med njegove nasprotnike, ki so ga poskusili ubiti. Pozneje je Đorđe pričal proti Tošićevi.

Operacija Lutka

Bivša mis je bila ena od 32 aretiranih v operaciji Lutka, ki jo je policija izvedla leta 2013. Tošićeva je sicer nato pobegnila na Hrvaško, kjer so jo aretirali in jo izročili Bosni. Kriminalna združba Darka Eleza je bila vpletena v več umorov in ropov v vrednosti več milijonov evrov. Tosićeva je sicer na obravnavi dejala, da z združbo nima več stikov in da zdaj pase ovce na deželi. Vendar ji to ni pomagalo in morala bo za zapahe.