Zabava

Vrača se na kraj zločina

A.M., S.J.
3. 7. 2015, 22.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Koroška pevka Monika Pučelj bo tudi letos nastopila na festivalu Melodije morja in sonca, kjer je pred 12 leti že zmagala. Monika je zelo kmalu začela peti in priznava, da je zaradi tega zelo zgodaj postala resna, odgovorna.

Osebni album

Svoj pohod na večje slovenske glasbene festivale (pred tem je že sodelovala na najstniškem MMS-u in Novi sceni) je sicer začela leta 2002 z nastopom na Emi s strastno pesmijo Mi paše. Istega leta je izdala svoj prvenec Mi paše, ki mu je štiri leta pozneje sledila druga plošča Ostani z mano. »Zelo mlada sem začela peti in sem ob zmagi na Melodijah morja in sonca hkrati delala tudi maturo.

Bila sem popolnoma zmešana, vendar sem z leti osvojila svet šovbiznisa,« pravi Monika, ki bo letos na MMS pela pesem V dobrem in slabem, za katero je melodijo napisala sama. »Že leta 2002 sem imela na svoji prvi zgoščenki avtorske pesmi, saj so me spodbujali k pisanju. Aranžma za skladbo je pripravil Dejan Dimec, kitarist skupine Kingston, s katerim se že dolgo poznava, saj oba prihajava s Koroške. Prav poseben občutek je, če se predstavljaš z lastno skladbo,« pravi lepotička. Če se bo pridružila Otu Pestnerju, Heleni Blagne, Nacetu Junkarju, Domnu Kumru ter zasedbam Prizma, Bazar, Faraoni in Kingston, ki so na festivalu zmagali več kot enkrat, pa bo znano že jutri zvečer.