Zabava

Od govedine do rocka

Sonja Javornik
3. 7. 2015, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Preskok iz narodno zabavnih voda v udarni rock je Saši Debeljak prinesel povsem novo kariero in številne nove oboževalce. Pevka je tako drugačna, da je že s prvo pesmijo Vse kar ostane takoj opozorila nase.

Promo foto

Pesem Vse kar ostane je plod zanimivega sodelovanja, saj je avtor znani slovenski pevec, kitarist in avtor številnih hitov Kevin Koradin iz skupine Tide, pri nastanku pesmi sta sodelovala tudi Sergej Pobegajlo (Billysi) in producent Cliffor Goilo iz Nizozemske.

Saša, o čem govori pesem Vse kar ostane?

Komad Vse kar ostane govori o časih, v katerih živimo, pri čemer je pomembno, da kljub današnjim situacijam ostanemo zvesti sebi, da se ne izgubimo, da ne zapademo v dekadenco današnjih trendov, temveč navkljub vsemu verjamemo ‎vase in svoje sanje.

Za pesem ste posneli tudi že videospot, kajne?

Res je. Pri spotu so sodelovali režiser Jurij Girotto, Boštjan Groznik in Oriana Girotto ter izjemna vizažistka in frizerka Vilma Baum iz ekipe Michael Baum, ki je sodeloval tudi na tednu mode v svetovnih modnih zibelkah. O snemanju videospota sva se z Oriano pogovarjali že med nastajanjem pesmi Vse kar ostane. Ker ji kot prijateljici zaupam, sem se strinjala z njenim predlogom, da izdelavo videospota prepustim njenemu bratu Juriju, ki sicer živi in dela v Italiji. Po naključju je prišel v Ljubljano ravno v času po uradni objavi pesmi. Tako smo izkoristili čas in posneli spot. Idejo za samo lokacijo, ki se mi je zdela nadvse primerna glede na tematiko pesmi, sem dobila, ko se je pripravljal fotomaterial, za katerega je poskrbel fotograf Uroš Podlogar. 

Na glasbenem prizorišču imate že kar nekaj izkušenj.

Res je. Za mnoge sem sveže ime, pa vendar lahko rečem, da me nekaj ljudi že pozna. Kljub temu, da nisem bila medijsko nikoli izpostavljena, je trinajst let odrskih izkušenj, sodelovanj z drugimi bendi pustilo dobro sled za mano. Ker gre za mojo prvo avtorsko skladbo in sem na začetku neke nove zgodbe, imam veliko podporo ljudi, ki me spremljajo že od prej in jih zelo cenim. Sem na začetku, vendar vem, da na pravi poti. 

Kakšni so prvi odzivi po izdanem videospotu?

Odzivi so pozitivni, nad mojimi pričakovanji,  kar mi daje veliko zagona za nadaljnje delo. 

Najbrž ste polni načrtov za naprej?

Letošnji plani so delati v tem tempu dalje, posneti več avtorskih skladb in jih predstaviti poslušalcem.