Zabava

Nina trdi, da jo je oče zlorabljal

M.V.
30. 10. 2013, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hrvaška manekenka Nina Morić je ob nedavnem obisku v Zagrebu medije šokirala z izjavo, da jo je oče spolno zlorabljal, ko je bila še majhna deklica, zato je že pri 16 letih odšla iz domovine in si kruh začela služiti v tujini. »Leta in leta sem mislila, da je to moja krivda, zato sem tudi tako zelo mlada odšla iz domovine,« je dejala za Jutarnji list.

Seveda ni bilo treba čakati prav dolgo, da bi se oče odzval na izjave. Vse je odločno zanikal. »Vse to so gnusne laži, ki so me zelo prizadele. Glede vseh nadaljnjih potez in izjav se bom posvetoval s svojo odvetnico, pravico pa bom iskal na sodišču. Zaradi tega sem pod velikim stresom,« je za Jutarnji list pojasnil manekenkin oče, ki pa zaradi občutljive teme ni želel biti imenovan z imenom in priimkom.

Nina je s svojimi izjavami presenetila mnoge, v intervjuju za hrvaški dnevnik pa je dejala, da je zaradi domnevnega posilstva doživljala velike travme. »Šele zadnjih pet let so se rane nekoliko zacelile in zato pri 37 letih lahko govorim o tej boleči temi. S svojim očetom pa nisem v nikakršnem kontaktu,« je dejala Nina, ki naj bi posledično zaradi samodestruktivnega vedenja in anoreksije nekajkrat končala v bolnišnici.

Zdaj se je odločila, da ne bo molčala, temveč bo storila še korak dlje in o svoji travmatični izkušnji napisala knjigo. »Napisala bom avtobiografijo in poskušala s tem pomagati dekletom s podobnimi izkušnjami, kot sem jih preživljala sama. Mogoče bo zaradi tega komu lažje,« je dodala.

Nina se je v Zagrebu udeležila modnega tedna, kjer je nastopila na modni reviji in še enkrat več dokazala, da ima pri 37 letih še vedno odlično postavo, ki jo rada pokaže.