Zabava

V njih so videli nekaj več

A.M.
29. 10. 2013, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Skupina Gadi, ki kotira prav v vrh slovenskih narodno-zabavnih skupin, si iz viže v vižo utira vse večjo prepoznavnost in priljubljenost.Zdaj je na vrsti uspešnica Daj mi, daj mi, daj, ki bo zagotovo dobila svoje mesto med njihovimi oboževalci. Gre za slovensko različico velike uspešnice My Way Is My Decision, ki jo prepeva naša najboljša smučarka Tina Maze.

Glasbena avtorska ekipa, ki je poskrbela za glasbeni podvig najboljše smučarke na svetu in ji ustvarila skladbo My way is my decision, se je pred olimpijsko sezono odločila pesem predelati tudi v slovenščino, in to v povsem drugo zvrst – v ritme polke. Med tremi najbolj priljubljenimi skupinami, med katerimi so se ustvarjalci pesmi (Raay, Matjaž Jelen in drugi) odločali, so izbrali Gade, saj prav v njih vidijo tisto nekaj več, kar lahko da že tako priljubljenemu hitu še večjo dodano vrednost.

V slovenščino je besedilo prepesnil Igor Pirkovič, in če je bila My way is my decision himna uspehov Tine Maze, lahko rečemo, da je Daj mi, daj mi, daj himna slovenskim dekletom. Konec koncev je Tina lep dokaz, da so Slovenke nekaj posebnega, in od tu tudi tematika besedila, ki v prav 'gadovskem' stilu piha na dušo dekletom …