Zabava

Kako so Modrijani razkrili svoje življenje?!

A.M.
28. 10. 2013, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Če se je glasbena pravljica začela pred trinajstimi leti v šotoru na Dobrni, kjer so Modrijani igrali osemkrat, se je potem vse skupaj preselilo v Celje.

Celje so pretekli konec tedna preplavili oboževalci slovenske narodno-zabavne glasbe. Če so še pred leti v dvorani Golovec odmevale domače viže in napevi, so tokrat Modrijani naredili korak naprej in tradicionalno glasbeno obarvano Noč Modrijanov preselili v mnogo večjo dvorano Zlatorog, ki je v dveh večerih pokala po šivih, saj so bile vstopnice za tako zaželeno noč razprodane v nekaj minutah, kar je svojevrsten rekord. Tako kot pretekla leta tudi tokrat gostitelji niso razočarali. Še več, presenetili so z zgodbo življenja, ki so jo razdelili na glasbene venčke, saj so želeli spregovoriti o življenju, ki ga vsi skupaj živimo skupaj – torej z glasbo. Najprej so izvedli venček pesmi z različnimi slovenskimi narodno-zabavnimi ansambli, pri katerih je kateri izmed članov letos postal oče. Nato so sledili venčki pesmi o poljubih in ženskah, temu pa še venček z narodno-zabavnimi 'mistri', tonski venček, venček gasilskih in venček morskih pesmi. Sledil je venček pesmi z vseh koncev Slovenije, venček pesmi za sosede in prijatelje ter venček pesmi iz zgodovine slovenske domače glasbe.

Mozaična zgodba Modrijanov je bila toliko bolj zanimiva že zaradi tega, ker so jo na dveh odrih – na sredini dvorane – popestrili številni glasbeniki. »Na odru jih je bilo toliko kot Rusov,« so v šali dejali obiskovalci, ki so prisluhnili najlepšim skladbam domačih ansamblov, kot so Navihanke, Vesele Štajerke, Mladi Dolenjci, Gadi, Naveza, Novi spomini, Okrogli muzikanti, Petka, Ansambel Petra Finka, Primorski fantje, Ansambel Roka Žlindre, Spev, Ansambel Stanka Petriča, Štirje kovači, Vera in Originali, Golte, Pogum, Petka, Vikend, Vrt, Zlati muzikanti, Zreška pomlad, Fantje z vseh vetrov in Čuki. Seveda pa niso manjkali niti zabavni pevci, kot so Domen Kumer, Irena Vrčkovnik, Omar Naber, Oto Pestner, Vili Resnik, Tanja Žagar, Jan Plestenjak, Andrej Šifrer, Dejan Vunjak, Braco Koren in številni drugi, ki se bodo, tako kot presrečni obiskovalci, še dolgo spominjali nepozabnega večera, ki se menda – vsaj tako se govori – v prihodnje seli na mnogo večje in odprto prizorišče …