Zabava

Največji zaslužkar med mrtvimi

mv
26. 10. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

NAJBOGATEJŠI MRTVECI Ameriška revija Forbes je objavila seznam pokojnih zvezdnikov, ki so v preteklem letu zaslužili največ, in prvo mesto je prepričljivo zasedel pevec Michael Jackson.

Profimedia

Pevec je mrtev zaslužil celo več kot še živeča Madonna; ta sicer zaseda prvo mesto na lestvici še živih zvezdnikov, ki so v zadnjem letu svoje bogastvo najbolj povečali. Michael je v zadnjih 12 mesecih zaslužil kar 160 milijonov dolarjev!

Zvezdnik, ki je umrl leta 2009, služi z razprodanimi šovi Cirque du Soleil, s prodajo albumov in tantiemami za nekatere uspešnice skupine The Beatles. Lani je naslov najbogatejše mrtve zvezdnice pripadel igralki Elizabeth Taylor, ki se je na prvo mesto zavihtela predvsem zaradi dražbe njenih osebnih predmetov; s temi so njeni potomci zaslužili kar 210 milijonov dolarjev!

Letos pa je z ''le'' 25 milijoni ameriških dolarjev padla na četrto mesto. Drugi na lestvici mrtvih zaslužkarjev je Elvis Presley, tretji pa ilustrator Charles M. Schulz, avtor številnih priljubljenih risanih junakov. Na četrtem mestu je torej Taylorjeva, na petem Bob Marley, sledijo  Marilyn Monroe, John Lennon, Albert Einstein in Bettie Page, na desetem mestu pa je ameriški avtor Theodor Geisel.