Zabava

Bosta še bolj butasta?

A.M./Profimedia
26. 10. 2013, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Jim Carrey in Jeff Daniels sta v prvem delu komedije zaigrala neinteligentna preprosteža, ki se v drugem delu zgodbe, ta bo luč sveta ugledal že prihodnje leto, vračata. Po dvajsetih letih se namreč najbolj noro popotovanje nadaljuje.

Spomnimo, Lloyd Christmas (Jim Carrey) in Harry Dunne (Jeff Daniels) sta se v nepozabni komediji, ki še danes navdušuje številne generacije, znašla v finančnih težavah. Voznik limuzine Lloyd spozna Mary Swanson (Lauren Holly), ki na letališču pusti kovček z odkupnino za moževe ugrabitelje, a Lloyd misli, da ga je tam pozabila. Svojega sostanovalca Harryja prepriča, da se odpravita na izlet vse do Aspna, kjer bi kovček junaško vrnila Mary. In seveda sledi dobra mera smešnih zapletov …

Postarana butca, 51-letni Jim Carrey in 58-letni Jeff Daniels, se bosta tudi v nadaljevanju komedije Butec in butec odpravila na nepozabno dogodivščino. Kot so delno razkrili te dni, bosta morala butca poiskati svoje že dolgo izgubljene in pozabljene otroke, saj potrebujeta novo in zdravo ledvico. In otroci so, tako menita butca, najprimernejši za darovalce.

Če je proračun za prvi del kultne komedije znašal okrog 17 milijonov ameriških dolarjev – od tega je sedem milijonov znašal Jimov honorar –, bodo za nadaljevanje namenili vsaj 35 milijonov ameriških zelencev. Film, v katerem bosta znova zaigrala Jim in Jeff, bo na sporedu dvajset let po prvem delu, in sicer prihodnje leto.