Črna kronika

Strmoglavil je zaradi žene

Č.K.
26. 10. 2013, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanji veteran Falklandske vojne se ni mogel sprijazniti z ločitvijo in upokojitvijo iz kraljeve mornarice. Sedel je v letalo in se z njim zaletel v klif.

Andrew Stillwell-Cox (55) je skoraj vse svoje življenje preživel v kraljevi mornarici. Izšolal se je za pilota in sodeloval v najnevarnejših misijah, od Falklandske vojne do bombardiranja Iraka leta 1990. Ob njegovi smrti so najprej mislili, da je šlo za tragično nesrečo, a se je izkazalo, da je Andrew storil samomor.

Njegovo zasebno življenje je bilo turbulentno. Prvi zakon se ni obnesel in ko je leta 2004 spoznal svojo bodočo drugo ženo, je bil prepričan, da je končno našel žensko svojih sanj. A tudi to razmerje ni bilo uspešno. Z novo ločitvijo je prišel tudi čas za upokojitev in Andrew se ni mogel sprijazniti s tem, da je konec nekega življenjskega obdobja. Lani poleti je v lokalnem letalskem klubu najel malo športno letalo in še zadnjič vzletel med oblake. A na letališče se ni vrnil. Med letom je skrenil z določene poti in se zaletel v klif ob britanski južni obali. »Vedela sem, da je storil samomor. Umrl je na najlepši možni način. V letalu, med oblaki,« dejala nekdanja žena.