Črna kronika

V zadnjih 24 urah prometna nesreča s smrtnim izidom

STA / S.R.
30. 10. 2013, 07.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V torek ob 21.40 se je v naselju Polhov Gradec zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 39-letni motorist, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Motorist je vozil motorno kolo skozi naselje Polhov Gradec in med vožnjo ni uporabljal zaščitne motoristične čelade. Med vožnjo je zapeljal v desno z vozišča, kjer je trčil v kamniti podporni zid. Po trčenju je padel in drsel naprej v smeri vožnje ter z glavo trčil v betonsko korito za rože ob vozišču. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 93 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, devet nesreč pa se je končalo lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 64 kršitev javnega reda in miru ter 148 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 43-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 11 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 79 tatvin, 39 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, sedem nasilij v družini, po dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, drzni tatvini in ponarejanje denarja, ter po eno kaznivo dejanje ponarejanje listin in rop.