Sta novice (niso vidne)

Policija identificirala napadalce na črnogorski časnik Vijesti

STA
9. 3. 2014, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Podgoriška policija je prijela osumljena za lanski bombni napad na črnogorski časnik Vijesti. Namestnik direktorja podgoriške policijske uprave Milan Tomić je danes sporočil, da sta za napad, ki ni zahteval žrtev, osumljena Nemanja Vukmirović in Marko Šofranac.

Youtube

Tomić je na novinarski konferenci še razkril, da so Vukmirovića aretirali v soboto, Šofranac pa je že v zaporu, kjer prestaja kazen za drugo kaznivo dejanje. Poleg napada sta osumljena nezakonitega posedovanja orožja in razstreliva.

Po Tomićevih besedah obstaja utemeljen sum, da sta Vukmirović in Šofranac v noči s 26. na 27. december namestila eksplozivno napravo ob zid zgradbe redakcije časnika Vijesti in jo nato tudi sprožila, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Policija sedaj še preiskuje morebitne motive napada, prav tako pa poskuša najti morebitne druge osebe, ki bi bile vpletene v napad.

Po napadu so posnetki varnostnih kamer pokazali, da je napadalec bombo podtaknil pod okno pisarne v pritličju, v kateri je urednik Vijesti Mihailo Jovović v času eksplozije še vedno delal. V redakciji je bilo poleg urednika še okrog 15 sodelavcev. Vsi so eksplozijo prestali brez poškodb, je pa bomba povzročila precejšnjo gmotno škodo.

Jovović, katerega časnik je pogosto kritičen do črnogorskih oblasti, je danes na izsledke policije dejal, da je sedaj ključno, da se ugotovi, kdo je naročil napad. Vijesti so bile sicer v preteklosti zaradi kritičnega poročanja že večkrat tarča manjših napadov.