Sta novice (niso vidne)

Maline za Willa Smitha in njegovega sina Jadena

STA/M.J.
2. 3. 2014, 12.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na predvečer podelitve oskarjev so v Los Angelesu v soboto podelili zlate maline za najslabše filmske dosežke v minulem letu. Tri maline je prejel znanstveno-fantastični film After Earth z Willom Smithom in njegovim sinom Jadenom v glavnih vlogah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Malino za najslabši film je sicer dobila komedija Movie 43 z zvezdniki, kot so Richard Gere, Emma Stone, Hugh Jackman in Kate Winslet. Ta filmska stvaritev je dobila še nagradi za najslabša režijo in scenarij.

Zlato malino za najslabšega igralca je prejel Jaden Smith, njegov oče Will Smith pa zlato malino za najslabšo stransko vlogo. Oba skupaj sta bila imenovana za najslabšo filmsko kombinacijo.

Kot najslabša igralka je bila prepoznana Tyler Perry v filmu A Madea Christmas, zvezda resničnostnih šovov Kim Kardashian pa kot najslabša stranska igralka v filmu Temptation: Confessions of a Marriage Counselor.

Po drugi strani je Adam Sandler, ki je bil nominiran kar v sedmih kategorijah, odšel domov praznih rok.

Dobitniki nagrad se podelitve malin ponavadi ne udeležujejo. Maline podeljujejo od leta 1980 kot nekakšno nasprotje oskarjem za najboljše filmske dosežke.