Sta novice (niso vidne)

V prometni nesreči umrl 40-letni voznik

STA
18. 11. 2013, 07.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V nedeljo okoli 22. ure se je na med Sevnico in Planino zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 40-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Dolenjski list

Po prvih ugotovitvah policistov je 40-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Sevnice proti Planini. V kraju Podgorje je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonsko ograjo. Po trčenju se je vozilo prevrnilo in na strehi obstalo na cesti. Po nesreči je v prevrnjen avtomobil trčil še voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal iz smeri Sevnice. V prometni nesreči sta se dva udeleženca hudo telesno poškodovana in eden lažje. Po podatkih iz bolnišnice, sta oba huje poškodovana udeleženca v smrtni nevarnosti. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 57 prometnih nesreč, od tega pet nesreč z lahkimi poškodbami, ena s hudimi, v eni nesreči pa je oseba umrla. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 55 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 40-krat posredovali na javnih krajih in 15-krat v zasebnih prostorih v zasebnih prostorih, pridržali pa so sedem kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so desetim voznikom zasegli vozilo. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, 21 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, šest nasilje v družini, 3 povzročitve telesne poškodbe, dve drzni tatvini in grožnji, ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje listin. Štirim osumljenim smo zaradi nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi nasilja.