Sta novice (niso vidne)

Kolona vozil na podravski avtocesti dolga devet kilometrov

STA / J.P.
20. 7. 2013, 12.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Soboto zaznamujejo gneče na cestah in mejnih prehodih.

Dars
Fotografija je ilustrativna.

Najdaljši zastoj je na podravski avtocesti od cestninske postaje Prepolje proti Ptuju, kolona vozil je dolga kar devet kilometrov, zato se priporoča uporabo izvoza Marjeta, so sporočili na Prometno-informacijskem centru.

V Ljubljani je zaradi prometne nesreče zaprta Roška cesta v križišču z Zemljemersko ulico. Zastoji nastajajo tudi na cestah Jurovci - Podlehnik proti Gruškovju, na dolenjski avtocesti pred Obrežjem, kjer je kilometrska kolona, prav tako dolg zastoj je na štajerski avtocesti pred priključkom Vransko proti Celju.

Do zastojev prihaja še na ljubljanski obvoznici od predora Šentvid proti Kozarjam, na primorski avtocesti od Ljubljane do cestninske postaje Log proti Kopru, na cestah Ilirska Bistrica - Jelšane v obe smeri in Koper - Dragonja ter na cestah Belveder - Izola - Koper v obe smeri in Lesce - Bled.

Na mejnem prehodu Obrežje vsa vozila za izstop iz države čakajo pol ure, do pol ure morajo za izstop iz države čakati tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Starod in Dragonja. Povečan je tudi vstop v državo, vendar Prometno-informacijski center daljših čakalnih dob ne beleži. Le na Jelšanah se tako za izstop kot za vstop čaka 20 minut.