Ostali športi

Kopitarjevi Kralji znova slavili

STA / S.R.
18. 11. 2013, 07.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je sinoči v severnoameriški ligi NHL gostoval v Madison Square Gardnu pri New York Rangers. Kralji so slavili zmago z 1:0 na krilih razpoloženega vratarja Bena Scrivensa, ki je zaigral namesto poškodovanega Jonathana Quicka in še drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Tokrat je zbral 37 obramb.

Edini gol na tekmi je po podaji Slave Vojnova dosegel Tyler Toffoli, Kopitar je tokrat ostal brez točke, je pa sprožil dva strela proti vratom rangerjev v 20:48 minute na ledu.

Los Angeles Kings so po hudem boju premagali domače Rangers z zadetkom Toffolija v drugi minuti druge tretjine. Gostitelji so sicer slabe tri minute pred koncem mislili, da so izenačili, vendar je bil gol Dominica Moora razveljavljen, ker ga je dosegel z drsalko.

Kralji se tako po štirih tekmah na gostovanju vračajo v Los Angeles z izkupičkom treh zmag in enega poraza. Izgubili so le na začetku turneje po severovzhodu ZDA in sicer v newyorškem Buffalu. V četrtek so zaostanek dveh zadetkov spremenili v zmago proti otočanom na Long Islandu s 3:2, v petek pa so z 2:0 premagali vrage iz New Jerseyja v Newarku.

Kopitar je na Long Islandu dosegel podajo, proti New Jerseyju pa je dosegel gol. "Prva tekma na potovanju nam ni šla po načrtih in smo izgubili po kazenskih strelih. Potem smo spet našli svojo igro. Na zadnji tekmi na tako dolgem potovanju hitro pade motivacija, ampak fantje smo bili danes zelo motivirani. Morda tudi zaradi tega, ker v Madison Square Gardnu ne igraš vsak dan, zato je bilo mogoče še malce več želje. Definitivno je bila zelo dobra tekma skozi vseh 60 minut. Naš vratar je bil spet odličen in tudi njemu gredo velike zasluge za to zmago," je po tekmi slovenskim novinarjem povedal Kopitar.

Tekma proti rangerjem je bila izenačena vse do zadnje tretjine, ko so domači kar dvakrat imeli po dva igralca več na ledu, vendar jim številnih priložnosti ni uspelo izkoristiti. Vratar kraljev Scrivens je na tekmi ubranil 37 strelov, vratar domačih Henrik Lundqvist pa 29. Toffoli je po minuti in 23 sekund v drugi tretjini ustrelil proti Lundqvistovim vratom, zadel drsalko domačega branilca Antona Stralmana in plošček je našel pot v gol.

Z drsalko je plošček dve minuti in 41 sekund pred koncem tekme potisnil za Scrivensov hrbet domači igralec Moore, vendar je bil gol po pritožbi kraljev na veliko razočaranje bučnega domačega občinstva razveljavljen. Kralji se sedaj vračajo domov, kjer jih čakajo tri tekme zapored.

"Ritem je bil dober od samega začetka. Rangers so dobri blokerji strelov in morali smo se potruditi za vsako priložnost. S potekom tekme pa smo bili vse boljši," je po tekmi še povedal Kopitar in z nasmehom dodal, da se niti najmanj ne obremenjuje zaradi razveljavljenega zadetka nasprotnikov.

Kopi, kot ga kličejo Američani, je pohvalil vratarja Scrivensa in dodal, da so kralji dobili še več samozavesti, ko nasprotnikom ni uspelo doseči zadetka v času, ko so imeli na ledu po dva igralca več. Z zmago se je tudi uresničila Kopitarjeva želja, ko je dan prej v Newarku v šali dejal, da malce maščevanja ne bi škodilo, ker so proti rangerjem izgubili prvi medsebojni dvoboj letošnje sezone v Los Angelesu.

Trener Darryl Sutter je bil na koncu poln hvale na račun Kopitarja. "Nocoj je bil najboljši na ledu, Mislim, da je dobil 90 odstotkov dvobojev. S potekom tekme je postajal vse boljši in boljši. Imel je odlično tekmo," je za STA povedal trener kraljev Sutter.

"Naš trener je pač takšnega značaja, da se bomo danes poveselili zmage, jutri pa bo pogledal video, kje bi lahko bili boljši. Zanesljivo so nekje podrobnosti, da lahko boljše odigramo. Sezona bo še zelo dolga in treba bo graditi igro, da bomo v najboljši formi, ko bo to najbolj pomembno," je komentiral Hrušičan in dejal, da je vzdušje v ekipi zelo dobro, pri čemer včasih pomagajo tudi daljše turneje zunaj doma, ker se igralci tako malce bolj zbližajo.

To je bila peta zmaga za Los Angeles v zadnjih šestih tekmah, zdaj jih čakajo tri pred domačimi navijači v Staples Centru. Prva bo na sporedu že v torek proti Tampa Bay Lightning.