Zanimivosti

Že 25 let živi samo od pic

J.P.
9. 3. 2014, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ko pride do hitre prehrane, obstajata dva ekstrema: medtem ko ta za nekatere pomeni smrtno obsodbo, drugi praktično ne jedo nič drugega.

Eden takšnih je Dan iz Marylanda v ZDA, ki zadnjih petindvajset let je zgolj pice.

Osemintridesetletni tesar menda izredno sovraži zelenjavo, tako da kot začimbo tolerira le origano. A ne gre le za en kos pice na dan. »Po navadi na dan pojem eno veliko pico, pa še to zgolj samo s sirom. Nikoli se je ne naveličam. Če jem v različnih picerijah, je kot da bi jedel povsem drug obrok,« je povedal Dan. S svojim enoličnim načinom prehranjevanja je začel pri starosti 15 let, ko se je iz etičnih razlogov odločil za vegetarijanstvo.

 Zamenjal zdravnika, ker se ni strinjal z njegovo izbiro hrane.

Danova postava sicer ne odraža njegovih prehranjevalnih navad, ki so že pustile sledi na njegovem zdravju, saj ima sladkorno bolezen tipa 1. Krvni sladkor mu pogosto pade do te mere, da izgubi zavest. Zdravnik mu je svetoval spremembo prehranjevalnih navad, zaradi česar je obiskal tudi nutricionista. Ta mu je dal seznam hrane, ki bi jo lahko poskusil – Dan je seveda ni, ker, kot pravi, rad je pico.

Zaradi svojih prehranjevalnih navad obiskuje psihologa. 

Od takrat je že zamenjal zdravnika – izbral si je takšnega, ki se ne pritožuje glede njegove prehrane. Vseeno pa je obiskal psihologa, da bi raziskal temelje svoje odvisnosti. Tako ga je kot otroka v Severni Karolini pazila neka starejša gospa, ki ga je dnevno posiljevala z neke vrste obaro. Ker je ni hotel jesti, ga je zaprla v omaro. Spet drugič mu je njegova sestra dala jesti gobe, ki so se izkazale za strupene. Revež je v bolnišnici bruhal celo noč.

»Pic se sicer nočem odvaditi, bi pa kdaj rad z menija naročil še kaj drugega,« pove Dan. In čeprav vsaka pica ni dobra, pa vseeno meni, da so te kot seks – dobre, tudi kadar niso.