Zvezde

Bodo Cerarju spomladi zazvonili poročni zvonovi?

L.Ž. / Lady
4. 2. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Iz krogov blizu kabineta predsednika vlade je prišla vest, da premier Miro Cerar menda resno razmišlja o tem, da bi svojo spremljevalko Vesno Arnšek popeljal do matičarja. Kdaj bi si par, ki je skupaj že nekaj let, lahko nadel poročna prstana, še ni znano, je pa slišati, da bi se to utegnilo zgoditi že spomladi.

Mediaspeed

Maja si največ zaljubljencev dahne usodni da in čemu ne bi romantičnemu pridihu podlegel še predsednik vlade? Se nam torej obeta že druga predsedniška poroka, potem ko je poleti leta 2009 takratni ministrski predsednik Janez Janša pred oltar popeljal svojo veliko ljubezen Urško Bačovnik?

Cerar se cerkveno najbrž ne bo več mogel poročiti.

Uradne potrditve seveda nismo dobili, neuradno pa so nam namignili, da se že išče primeren kraj, na katerem bi si predsedniški par lahko v miru izmenjal poročne zaobljube. V nasprotju s prvo predsedniško poroko v deželici na sončni strani Alp, ki je bila tako civilna kot cerkvena, pa se pri drugi pričakuje le obred pred matičarjem.

Miro Cerar je pred oltar namreč že popeljal svojo drugo ženo Danico, Cerkev pa razen izjemoma pač ne dovoljuje, da posameznik to stori še enkrat. Ali je bila Vesna že kdaj poročena tudi cerkveno, ni znano, pa tudi pomembno ne. Glavno je, da ni drugih ovir, da bi Miro in Vesna svojo ljubezen potrdila še z izmenjavo poročnih prstanov.