Zvezde

Olimpijski prvak Primož Kozmus na sodišču

Z.N, / Lady
3. 2. 2015, 11.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nečedne igre slovenskih bank so po žepu udarile številne Slovence, med žrtvami pa se je znašel tudi večkratni dobitnik olimpijske medalje Primož Kozmus. Ta se je znašel v nemilosti Abanke, katere obveznice je kupil, ko je bilo na trgu še vse rožnato. Nato pa se je omenjena banka znašla v rdečih številkah in po žepu udarila poštene ljudi, ki so šokirani spoznali, da je njihova naložba dobesedno izpuhtela.

Arhiv Lady

Kalvarija se sicer vleče že od leta 2013, ko so slovenski mediji pisali o prevaranih kupcih obveznic, za nastale razmere pa naj bi bila kriva predvsem država s svojimi zakoni o bančništvu. Lastniki obveznic, med njimi tudi naš Kozmus, so ostali brez zajetnega kupčka denarja, zdaj pa bodo morali pravico iskati v dolgotrajnih sodnih postopkih.

Vse skupaj je zdaj končno prišlo na sodišče, kar pa še ne pomeni, da bo Kozmus dobil svoj denar nazaj. Žal pa našega vrhunskega atleta to ni udarilo le po žepu, ampak predvsem po živcih, saj se počuti ponižanega in ogoljufanega. Namesto da bi vso svojo energijo usmerjal zgolj v treninge in družino, se mora obremenjevati še s prevaranti in sodišči. Na svoj denar, če ga bo sploh kdaj videl, bo moral čakati kar nekaj časa, do takrat pa bo skušal ostati čim bolj pozitiven.