Zvezde

Rebeka Dremelj zamenjala taščo

Roman Turnšek
3. 2. 2015, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Rebeka Dremelj se je v najnovejši skladbi lotila izredno občutljive teme, ki se je glasbeniki skoraj v celoti izogibajo. Prepeva namreč o tašči. In to povrhu v kar dveh jezikih! Zato se kar samo po sebi postavlja vprašanje, ali tako morda ne poračunava kakšnih računov z mamo svojega moža Sandija, katere snaha, hočeš nočeš, je.

Osebni arhiv

 Ampak Rebeka, kot kaže, preseneča dvakrat, saj se s taščo, ne glede na pesem, odlično ujemata. »Kljub siceršnjemu splošnemu pregovornemu mnenju tudi tašče niso vse enake. Jaz se s svojo dobro razumem, je pa res, da sem poskrbela, da ne more k meni ravno v copatah, saj ne stanujemo čisto blizu. Ideja za pesem je bila preveč vabljiva, da bi se ji lahko uprla, in konec koncev se tudi v pesmi v vsaj enem izmed stavkov najde vsaka snaha,« pravi o svoji hudomušni potezi in zanika, da bi v skladbi kakor koli obračunavala z moževo mamo.

Sicer pa so, kot se spominja, tudi ko je pela pesem Vrag naj vzame, mislili, da gre njen zakon po gobe. »Pa sva s Sandijem po šestnajstih letih še vedno skupaj,« se smeji pevka. Čeprav se s taščo odlično razume, pa ta vseeno ni zaigrala v videospotu, saj gospe medijsko pojavljanje ne zanima in ga ni vajena.

Namesto nje je vskočila igralka Zvezdana Mlakar, ki je bila po Rebekinem mnenju odlična nadomestna taščica. Rebeka pa si je za potrebe spota za dvajset ur, kolikor so snemali videospot, izposodila tudi moža.