Vreme

Oblačno, možne tudi padavine

STA
17. 12. 2015, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo sprva pretežno oblačno, ponekod lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. V krajih s temperaturo pod lediščem je nevarnost poledice. Popoldne se bo delno zjasnilo.

Profimedia
Po nižinah bo megla ali nizka oblačnost, ki bo ponekod ostala večji del dneva.

Po nižinah bo megla ali nizka oblačnost, ki bo ponekod ostala večji del dneva. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem do 13 stopinj Celzija. Jutri bo povečini sončno, občasno pa bo ponekod tudi nekaj oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se lahko pojavi tudi ob morju. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 6 do 11 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo povečini sončno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. V nedeljo bo na Primorskem bolj oblačno in lahko tudi megleno. Drugod bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in severno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka, drugod nad večjim delom Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena fronta se pomika prek srednje Evropo in bo oplazila tudi naše kraje. S severozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje razmeroma topel in prehodno malo bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva pretežno oblačno, ponekod bo lahko malo dežja. Popoldne se bo delno zjasnilo. Po nižinah bo megla ali nizka oblačnost, ki bo ponekod lahko ostala večji del dneva. Jutri bo povečini sončno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Megla ali nizka oblačnost se bo pojavljala tudi ob severnem Jadranu.

Biovreme: V krajih z dolgotrajnejšo meglo ali nizko oblačnostjo bodo najbolj občutljivi ljudje imeli manjše vremensko pogojene težave. Priporočena je večja previdnost.