Slovenija

Srbi: Če ne moremo zgraditi trgovskega centra, bomo pa prestižni hotel

D. B.
17. 12. 2015, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Srbski holding Delta bo 23. decembra v slovenski prestolnici začel graditi prestižni hotel s petimi zvezdicami InterContinental Ljubljana.

Twitter

Hotel s petimi zvezdicami bo objekt, ki naj bi imel po besedah lastnika Delte Miroslava Miškovića 23.000 kvadratnih metrov površin in bo ena največjih srbskih investicij v Sloveniji. Stal bo na Bavarskem dvoru ter se ponašal s 165 sobami, predsedniškim apartmajem, 2 banketnima dvoranama za 500 gostov, fitnesom in spa centrom z bazenom. Na najvišjem, 21. nadstropju hotela, pa bo restavracija s panoramskim pogledom na Ljubljano. Prve goste naj bi hotel začel sprejemati že leta 2017.

Dogovor o gradnji hotela sta konec marca v Ljubljani podpisala podpredsednica Delta holdinga za strategijo in razvoj Marija Desivojević Cvetković ter direktor podjetja Rastoder Izet Rastoder kot lastnik zemljišča na Bavarskem dvoru, kjer bo hotel stal.

Spomnimo, da je srbski holding večjo investicijo v slovenski prestolnici – gradnjo trgovskega središča v športnem parku Stožice - načrtoval že pred leti. Od projekta je odstopil leta 2009.