Tragična smrt

Grozljiva smrt pretresla Avstralijo: Nadarjenega 15-letnika raztrgal morski pes

S.Š.
29. 12. 2023, 16.23
Posodobljeno: 29. 12. 2023, 18.21
Deli članek:

Avstralski športni svet je pretresla grozljiva tragedija, potem ko je v napadu morskega psa umrl nadarjeni 15-letni deskar Khai Cowley.

Seaview Road Board Riders
Khai Cowley

Napad se je zgodil v bližini plaže Ethel v narodnem parku Innes.

"Morski pes je dečka ugriznil v nogo, domačin pa je z desko za surfanje stekel v vodo, da bi mu pomagal. Ker so v vodah krožili še drugi morski psi se mu ni mogel niti približati. Po nekaj trenutkih je Khaia iz vode uspelo potegnati nekemu drugemu fantu, a bilo je prepozno. Vsepovsod je bilo veliko krvi," je za avstralske medije dejala ena izmed prič grozljivega napada.

“Najbolj boleče od vsega pa je, da je bil vsemu priča njegov oče, ki je lahko le nemočno opazoval, kako štirimetrski bel pes “trga” njegovega sina,” je dodala druga priča.

Mladi deskar

Adelaide Advertiser poroča, da je bil Khai na počitnicah s svojo družino, valove pa je želel izkoristiti za trening.

“Izražamo sožalje Khaijevi družini. Bil je tako mlad in tako nadarjen deskar. Vedno bo član naše deskarske družine. Popolnoma smo bili uničeni, ko smo slišali, da je bil napad usoden," so sporočili z njegovega deskarskega kluba Surf Club South Australia.

V Khaijev spomin se je začela tudi akcija zbiranja sredstev za žalujočo družino, zaenkrat pa so zbrali že 65.000 avstralskih dolarjev (približno 40.000 evrov).