kršil je pravila nacionalnega parka

Pierce Brosnan čaka na sojenje

S.Č.
29. 12. 2023, 16.22
Posodobljeno: 29. 12. 2023, 17.02
Deli članek:

Nekdanji James Bond, Pierce Brosnan čaka na sojenje zaradi neprimernega obnašanja in kršenja pravil v nacionalnem parku.

Profimedia
Nekdanji James Bond, Pierce Brosnan čaka na sojenje zaradi neprimernega obnašanja v nacionalnem parku.

Sedemdeset letni igralec Pierce Brosnan, znan po vlogi Jamesa Bonda te dni v Wyomingu čaka na sojenje zaradi domnevnega potepanja v nevarne, zaščitene in vroče izvire v nacionalnem parku Yellowstone. Glede na sodne dokumente, vložene v torek, je zapeljal z dovoljene poti in si poskušal pobliže ogledati termalne vode, pri čemer so ga obtožili pohodništva v termalnem območju in kršitve prepovedi. Pred sodišče naj bi stopil 23. januarja, poroča BBC.

Profimedia
Mammoth Terraces

Mammoth Terraces so priljubljen del Yellowstona, ki nenehno spreminjajo barvo in dejavnost. Zvezni predpisi določajo, da morajo obiskovalci nacionalnih parkov ostati na določenih sprehajališčih, saj se zapuščanje sprehajališča kaznuje z do šestimi meseci zapora in denarno kaznijo v višini 5000 dolarjev.

Brosnan je le eden od turistov, ki so kršili pravila parka saj naj bi bile kršitve kar pogoste. Najmanj 22 ljudi je umrlo zaradi opeklin, ki so jih utrpeli ob izvirih in gejzirjih v Yellowstonu. Med njimi je tudi Colin Nathaniel Scott, za katerega se domneva, da se je leta 2015 stopil v vroči, kisli vodi, potem ko je zapustil promenado v parku Norris Geyser Basin in iskal prostor za kopanje.

Nekateri gejzirji so lahko smrtno nevarni

Temperature vode v izvirih Mammoth Terraces, se skozi leto povzpnejo tudi do 72 stopinj. Medtem, ko nekateri izviri v Yellowstonu dosežejo le 2 na pH lestvici, kar je le eno več kot želodčna kislina.

Junija se je pojavil videoposnetek para, ki ni upošteval opozoril in se poskušal dotakniti 80-stopinjskega gejzirja. Ženska je kričala od bolečine, ko je roko potopila v vročo vodo. Posnetek so delili na Instagram profilu TouronsofYellowston, kjer redno objavljajo neprimerno obnašanje v parku.