Bruhali in halucinirali

V osnovi šoli pojedli bonbone s konopljo, več kot 60 otrok je pristalo v bolnišnici

S.Š.
4. 10. 2023, 08.16
Posodobljeno: 4. 10. 2023, 08.20
Deli članek:

Po prvih informacijah otroci naj ne bi vedeli, da bonboni vsebujejo konopljo, kje pa so kupili sladkarije zaenkrat še ni znano.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Več kot 60 jamajških osnovnošolskih otrok je bilo hospitaliziranih, potem ko so zaužili bonbone iz konoplje, zaradi česar so močno bruhali, več pa jih je imelo tudi halucinacije, je na platformi X sporočila jamajška ministrica za izobraževanje.

"Prepričana sem, da lahko skupaj okrepimo varnostni režim in preprečimo prodajo izdelkov iz marihuane otrokom," je v torek dejala Fayval Williams in dodala, da se je znašla s starši in delničarji osnovne šole Ocho Rios v "zelo nenavadnih in nepredvidljivih" okoliščinah.

Močan odmerek

Pozno sinoči je Williamsova delila fotografijo bonbonov, ki so jih zaužili otroci, ter sporočila, da ti vsebujejo kar 1000 miligramov THC-ja, kar je močan odmerek tudi za odrasle. Williamsova je še dodala, da so morali otrokom v bolnišnici namestiti infuzijo, da so lahko ti lažje okrevali. "Tako močan je ta izdelek," je dodala.

Jamajka je sicer leta 2015 dekriminalizirala posedovanje do 57 gramov marihuane iz verskih, medicinskih in znanstvenih razlogov ter ustanovila agencijo za izdajo dovoljenj za legalno prodajo industrijske konoplje, ki se prodaja v medicinske namene.