Trpela zaradi čustvene zlorabe

Ariana Grande spregovorila o nasilju na Nickelodeonu

S.Č.
14. 6. 2024, 12.16
Deli članek:

Ariana Grande, svetovno znana pevka in igralka, je v svojih najstniških letih zaslovela z vlogo v seriji "Victorious" in njenem spin-offu na otroškem TV kanalu Nickelodeon. Čeprav je sama izjavila, da na snemanju ni doživela negativnih izkušenj, se je javno oglasila glede obtožb o čustveni in psihični zlorabi mladih igralcev na tem kanalu.

Profimedia
Ariana Grande

Obtožbe so prišle na dan v dokumentarni seriji "Quiet On Set: The Dark Side Of Kids TV", kjer je bilo izpostavljeno, da je igralska zasedba trpela zaradi čustvene zlorabe. Po teh obtožbah je nekdanji producent Nickelodeona Dan Schneider vložil tožbo zaradi obrekovanja, saj trdi, da je serija Tiho na snemanju nepopravljivo škodila njegovemu ugledu.

Grande je o tem govorila v podcastu 'Podcrushed' s sovoditeljem, igralcem Pennom Badgleyjem. Čeprav se ni neposredno dotaknila konkretnih obtožb, je izrazila sočutje z uničujočimi izjavami, ki so se pojavile. Poudarila je, da je imela lepo izkušnjo na snemanju, vendar je opozorila na pomen varnega in podpornega okolja za mlade igralce.

Grande je predlagala, da bi bilo treba v pogodbe otroških zvezd vključiti terapevtske seanse dvakrat ali trikrat na teden, da bi jim pomagali pri soočanju z nenadnim porastom slave. "Veliko mladih nima podpore, ki jo potrebujejo, ko se tako mladi znajdejo na tej ravni," je dejala in dodala, da bi starši morali imeti dovoljenje, "da so tam, kjer želijo biti", saj je v preteklosti bilo omejeno njihovo prisotnost na snemanju.

Po igranju se je Grande posvetila glasbeni karieri in leta 2013 izdala svoj prvenec. Kot pop zvezda je prejela dve nagradi Grammy in bila s petimi zaporednimi albumi na prvem mestu britanskih lestvic. Kmalu se bo vrnila tudi na filmska platna v glasbenem filmu "Wicked", kjer bo igrala skupaj s Cynthio Erivo.

Ariana Grande s svojo izkušnjo in nasveti opozarja na nujnost podpore in zaščite mladih igralcev, ki se znajdejo v svetu zabave, kjer so pritiski in zahteve pogosto preveliki za tako mlade posameznike.