Nevarni župan

Hrvaški župan je pretepel vojaka

M.G./STA
17. 6. 2024, 16.53
Posodobljeno: 17. 6. 2024, 16.58
Deli članek:

Župan hrvaškega kraja Novi Marof Siniša Jenkač je bil v nedeljo vpleten v verbalni in fizični konflikt z neimenovanim 52-letnikom, so danes sporočili iz varaždinske policijske uprave.

Novi-marof.hr
Župan občine Novi Marof, ki je tudi mojster karateja, je hudo pretepel vojaka. Dejanje obžaluje.

Incident se je zgodil okoli 1. ure na parkirišču pred počitniško hišo v kraju Orehovac. Župan Siniša Jenkač je 52-letnika tako pretepel, da so ga morali oskrbeti v bolnišnici v Varaždinu. 45-letni Jenkač je po konfliktu odšel s kraja dogodka, nato pa se je sam zglasil na policijski postaji, kjer so ga zaslišali zaradi poskusa povzročitve hude telesne poškodbe, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Policija ni sporočila imen vpletenih v incident, samo njuno starost, je pa 45-letni župan Jenkač za Hino potrdil svojo vpletenost. Izrazil je tudi obžalovanje. Hrvaški portal Index je iz neuradnih virov sicer izvedel, da je bil pretepeni 52-letnik pripadnik hrvaške vojske. Navedli so še, da je župan mojster karateja, ki ga tudi poučuje. Jenkač je že leta aktiven v hrvaški vladni stranki HDZ. Župan Novega Marofa pa je od leta 2015, bil pa je tudi poslanec v prejšnjem sklicu hrvaškega sabora.