PU Novo Mesto

Povsem "običajen" vikend na Dolenjskem; pretepi, streljanje, rezanje z noži ...

J.V.
17. 6. 2024, 15.40
Posodobljeno: 17. 6. 2024, 15.44
Deli članek:

Dolenjski policisti so med vikendom na interventno številko 113 prejeli 380 klicev, od tega je bilo 138 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje.

B.B./Dolenjski list
Fotografija je arhivska.

V soboto zvečer so policisti in reševalci posredovali na Prapreški poti na Otočcu zaradi prijave o kršitvi javnega reda in miru, v kateri naj bi bila ena oseba porezana z nožem. Po prvih ugotovitvah so se sprli 44-letnik, 17-letnik in 26-letnik. Vse okoliščine primera policisti še preiskujejo, so pa reševalci oskrbeli lažje poškodovanega 26-letnika. Ostala dva sta osumljena kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

V nedeljo zvečer so možje postave napisali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru 23-letniku, ki je razgrajal, žalil in se nedostojno vedel do osebja na pediatričnem oddelku novomeške bolnišnice. Pospremili so ga ven, kjer je bilo več oseb. Ob očitni pomoči alkohola je prišlo do prepira in pretepa med 18-letnikom in 25-letnikom. Ker ni šlo drugače, so policisti uporabili prisilna sredstva in 18-letnika iz okolice Brezja odpeljali v pridržanje na policijsko postajo. Obema pretepačema bodo napisali plačilne naloge.

V nedeljo nekaj pred polnočjo so se brežiški policisti odzvali na prijavo streljanja v Gazicah. Na poti na kraj so v Cerkljah ob Krki ustavili sumljivo vozilo. Med postopkom je iz vozila brez dovoljenja policista izstopil 23-letni vidno opiti sopotnik in pričel žaliti policiste. Napisali so mu dva plačilna naloga zaradi kršitve pravil cestnega prometa in nedostojnega vedenja do policista. Med postopkom naj bi policistom tudi grozil. Okoliščine kršitve in postopka še preverjajo, prav tako prijavo streljanja.