V Budvi

Nogometni svet žaluje: Umrl komaj 26-letni reprezentant, "Matija, počivaj v miru"

D.K.
15. 6. 2024, 10.11
Posodobljeno: 15. 6. 2024, 11.57
Deli članek:

Še pred nekaj dnevi je na prijateljski tekmi poskrbel za odlično predstavo proti reprezentanci Belgije

Profimedia
Matija Šarkić

Danes zjutraj je v Budvi umrl vratar črnogorske nogometne reprezentance Matija Šarkić, ki je celotno kariero igral za angleška moštva, vzrok smrti pa še ugotavljajo. Šarkić bi 23. julija dopolnil 27 let. 

Kot poroča portal Vijesti, mu je v stanovanju, kjer je bival, postalo slabo. Prijatelji so takoj poklicali reševalce, a mu žal ni bilo pomoči. Na kraju dogodka je policija, preiskava je v teku, najverjetneje pa je umrl naravne smrti.

Še pred dnevi blestel na tekmi v Bruslju

Matija Šarkić je pred dnevi navdušil javnost z obrambami na prijateljski tekmi z Belgijo v Bruslju, nato pa je izpustil tekmo z Gruzijo v Podgorici. Pričakovati je bilo, da bo v naslednjih desetih letih prvi vratar Črne gore. Španska "Marca" je po tekmi z Belgijo izpostavila predstavo črnogorskega vratarja in v besedilu zapisala, da so "hudiči" naleteli na "zvezdnika Šarkića".

Šarkić je kariero začel v Anderlechtu. Igral je za Wigan, Aston Villo, Livingston, Wolverhampton, Shrewsbury, Birmingham, Millwall in Stoke. Za reprezentanco Črne gore je odigral devet tekem, leta 2019 pa je debitiral proti Belorusiji na prijateljski tekmi. 

Škarić se je rodil v Grimsbyju, njegov oče Bojan je črnogorski diplomat, ki je delal v Bruslju, mati pa je Angležinja. Čeprav je imel dvojno državljanstvo, se je na koncu odločil braniti barve Črne gore.

"Matija, počivaj v miru"

Od pokojnega mladeniča se na družbenih omrežjih poslavljajo številni njegovi prijatelji in nogometni klubi, v komentarjih pa se vrstijo čustveni zapisi.