Zdravstvene težave voznika?

V bližini Benetk avtobus zgrmel čez nadvoz: umrlo najmanj 21 ljudi

G.G.
4. 10. 2023, 06.42
Posodobljeno: 4. 10. 2023, 08.37
Deli članek:

V Mestrah v bližini Benetk je v torek zvečer avtobus zletel z nadvoza, padel ob železniške tire in zagorel. Umrlo je najmanj 21 ljudi.

Profimedia
V avtobusu je bilo 40 potnikov.

Okoli 19.45 je avtobus na hibridni pogon družbe La Linea padel z nadvoza na višini približno 10 metrov in pristal na območju med železniško progo in skladiščem. Takoj zatem je zagorel. V avtobusu je bilo 40 ljudi, večinoma turistov. Med 21 umrlimi je po poročanju časnika Corriere della Sera pet ukrajinskih državljanov, en nemški, hrvaški in francoski državljan.Umrla sta tudi dva otroka.

Življenje je izgubil tudi voznik avtobusa, 40-letni Alberto Rizzoto iz Trevisa. Policija domneva, da se mu je nenadoma poslabšalo zdravstveno stanje, zaradi česar je izgubil nadzor nad avtobusom. Njihov sum potrjuje tudi lastnik podjetja La Linea Massimo Fiorese, ki je dejal, da je bil avtobus star komaj eno leto, voznik pa spočit, v njihovi družbi je bil zaposlen že pet ali šest let. Na posnetku je videti, da je avtobus počasi pripeljal na nadvoz in z zelo nizko hitrostjo trčil v ograjo. Preiskovalci naj bi preverili tudi stanje približno 70 let starega mostu. Upajo, da bodo dodatne informacije dobili s posnetkov nadzornih kamer na območju.

Poškodovanih je 18 potnikov, pet jih je v kritičnem stanju. Med poškodovanimi so trije mladoletni.

Profimedia
Padel je z nadvoza, visokega približno 10 metrov.

"Nocoj je našo skupnost prizadela tragedija," je na Facebooku zapisal župan Benetk Luigi Brugnaro in mesto strmoglavljenja opisal kot "apokaliptično prizorišče". Do nesreče je prišlo na mostu, ki prečka železniško progo in povezuje beneški okrožji Mestre in Marghera. Italijanska premierka Giorgia Meloni je ob dogodku izrazila "globoko sožalje".