Zagreb

Upokojeno zdravnico s 600 evri penzije v dveh tednih dvakrat ujeli pri kraji v Sparu

J.V.
12. 6. 2024, 12.35
Posodobljeno: 12. 6. 2024, 12.59
Deli članek:

Ker je bila skupna vrednost ukradenega blaga dorbih 100 evrov oz. premalo za pregon po uradni dolžnosti, je kazenski postopek zasebno sprožil Spar. Te dni je 65-letna upokojenka iz Zagreba krivdo priznala in bila obsojena na pogojno zaporno kazen.

Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.

Upokojeno hrvaško zdravnico so julija lani v dveh tednih dvakrat ujeli pri kraji v isti trgovini Spar na Dankovečki ulici v Zagrebu. Ker je bila skupna vrednost ukradenega blaga dobrih 100 evrov oz. premalo za pregon po uradni dolžnosti, je kazenski postopek zasebno sprožil Spar.

Od Bajadere do spodnjih hlač

65-letna upokojena zdravnica, ki se preživlja s 600 evri pokojnine, je v prvem primeru ukradla pol litra Coca-Cole, dva deodoranta Nivea, čokolade Dorina, Bajadera in Raffaelo v skupni vrednosti 49,69 evra, poroča Danica. V drugem primeru je ukradla 2 litra Coca-Cole, limoninega in pomarančnega soka, pet ženskih spodnjic, brisačo, več čokolad in pudingov, tekoče milo, kremo Nivea in kruh v skupni vrednosti 67,01 evra.

Kraje je priznala in se pokesala

Obakrat so jo na izhodu iz Spara ustavili varnostniki, trgovec pa je zahteval kazenski pregon. Obtožena je kraje priznala in se pokesala. Sodišče je upokojenko nedavno obsodilo na 6 mesecev pogojnega zapora, plačati pa bo morala tudi stroške zasebnega tožilca in njegovega pooblaščenca. Sodišče ji je v dobro štelo odkrito priznanje in nekaznovanost, še piše Danica.