Brez razlage

Minister Props razrešil načelnico Upravne enote Ljubljana

G.G./STA
12. 6. 2024, 10.58
Posodobljeno: 12. 6. 2024, 18.26
Deli članek:

Uslužbenci upravnih enot stavkajo, minister za javno upravo Franc Props pa je razrešil načelnico Upravne enote Ljubljana Andrejo Erjavec.

Sa.R.
/

Za v. d. načelnika je imenoval Marka Grujičića, ki bo funkcijo nastopil v četrtek. Sporočili so še, da ministru razrešitve načelnika ni treba posebej obrazložiti. Če ga razreši, skladno z zakonom o javnih uslužbencih imenuje vršilca dolžnosti načelnika brez javnega natečaja za največ šest mesecev. Na ta položaj brez javnega natečaja imenuje osebo, ki izpolnjuje predpisane pogoje. Minister je uradniškemu svetu, ki skrbi za izvajanje izbire uradnikov, podal predlog za začetek postopka posebnega javnega natečaja za izbor in imenovanje novega načelnika ljubljanske upravne enote.

Props je pred pogajanji o prenovi plačnega sistema v izjavi za medije pojasnil, da je cilj zamenjave na čelu ljubljanske upravne enote kljub stavki v čim večji možni meri zagotoviti izvajanje stvari tako, da bodo državljani dobili storitve.

Upravna enota Ljubljana je ena od 34 od skupno 58 upravnih enot, na katerih so 15. maja začeli stavkati vsakodnevno. Trenutno sicer vsak delovni dan stavka 28 upravnih enot, 14 upravnih enot stavka samo ob sredah, 16 upravnih enot pa ne stavka. Aktualni podatki so dostopni na spletni strani ministrstva za javno upravo.

Zaposleni na upravnih enotah zahtevajo dvig plač za sedem plačnih razredov, izenačitev nazivov zaposlenih na upravnih enotah z nazivi na ministrstvih, uvedbo dodatka za gotovinsko poslovanje in tudi povečanje kadrovskega načrta na določenih upravnih enotah.

Na Upravni enoti Ljubljana so prejšnji teden prešli na spremenjen način dela. Na spletni strani stranke obveščajo, da so zaradi stavke vsi termini odpovedani. Stranke pa se lahko v času uradnih ur oglasijo na upravni enoti, tako na Linhartovi cesti kot v Tobačni ulici in počakajo, da pridejo na vrsto.