Ogled finala lige NBA

Premier Golob si je uresničil otroške sanje

J.V.
12. 6. 2024, 09.50
Posodobljeno: 12. 6. 2024, 10.05
Deli članek:

Premier Robert Golob je na družbenih omrežjih oznanil, da potuje v Teksas, na tretjo finalno tekmo lige NBA, ki bo v Dallasu na sporedu v četrtek ob 2.30 uri.

Profimedia
Bo Dončiču in Irvingu uspelo obrniti serijo v prid Dallasa?

Premier Robert Golob si je uresničil otroške sanje. "Celo življenje sem sanjal o ogledu fnala lige NBA in danes grem navijat za Luko v Dallas," je sporočil na družbenih omrežjih. Nekateri zlobni jeziki namigujejo, da si gre Golob v Teksas, kamor se seli finalna serija, ogledati še en poraz (po evropskih volitvah), toda ne bo tako lahko, čeprav Boston zaenkrat vodi v zmagah z 2:0.

Luka Dončič in soigralci še niso vrgli puške v koruzo, na roko pa jim gre tudi poškodba enega najpomembnejših igralcev Bostona. Latvijski center Kristaps Porzingis, ki se je komaj dobro vrnil po poškodbi mečne mišice, je spet poškodovan. "Zelo redko" poškodbo levega gležnja naj bi staknil proti koncu zadnje tekme in naj bi bila hujša, kot je sprva kazalo. Porzingis je na prvi tekmi v 21 minutah vknjižil 20 točk, 6 skokov in 3 blokade, na drugi pa v 23 minutah 12 točk, 4 skoke in 2 blokadi. Njegov nastop na tretji tekmi, ki bo v Dallasu na sporedu v četrtek ob 2.30 uri zjutraj po našem času, je vprašljiv, morda tudi za preostanek serije finala.

Bo Irving končno zadel trojko?

Poškodbe pa pestijo tudi Dončiča, ki na ogrevanja prihaja kot kakšna mumija, zavit v led. "Počutim se dobro, ne bi rad šel v podrobnosti, ampak počutim se dobro," je sicer prvi zvezdnik Dallasa zatrjeval pred tretjo tekmo. Največji dolžnik prvih dveh tekem pa je razvpiti Kyrie Irving, ki v finalu še ni zadel trojke. Irving je v finalu že zaostajal z 0:2 v seriji in nato v sedmi tekmi osvojil naslov, ko je leta 2016 Cleveland s 4:3 premag Golden State. Ključno trojko je takrat zadel prav on. "Moramo se vrniti v to serijo, vse bomo dali na parketu. To je naš fokus od konca druge tekme," je zatrdil Irwing pred tretjo tekmo.