Nevarno ležanje

Video: Policist s terencem do smrti povozil žensko, ki je sedela na plaži

M.G.
15. 6. 2024, 17.21
Posodobljeno: 15. 6. 2024, 17.40
Deli članek:

Policist, ki je vozil avto znamke Ford Ranger je na plaži v Južni Karolini, do smrti zbil žensko, ki je sedela in uživala na soncu. Policista so poslali na prisilen dopust, notranja preiskava incidenta pa sledi.

X, WPDE ABC15 (@wpdeabc15)
Na tej plaži je žensko, ki je nič hudega sluteča sedela in uživala, do smrti povozil policijski avto.

Nihče si ne bi mislil, da te lahko smrt doleti tudi tako, da preprosto sediš na plaži in uživaš, a očitno se v Ameriki lahko zgodi tudi to. Pravi dokaz za to je nesrečnica (njena identiteta in starost ostajata neznani), ki je v četrtek nekaj čez opoldne sedela na plaži blizu ulice Nash Street, južno od obale Myrtle Beach, ko jo je zbilo in do smrti stisnilo policijsko vozilo.

Vozilo, ki je povzročilo smrtno nezgodo, pripada policijski postaji okrožja Horry, vozil pa ga je policist iste postaje, je povedala poddesetnica avtocestne patrulje Južne Karoline Lena Butler. Ena izmed očividk nesreče Amanda Bilodeau, je za ameriško televizijo NBC WMBF-TV povedala, da je žensko stisnilo pod eno izmed koles terenskega vozila, več ljudi, ki so hitro priskočili na pomoč, pa se je trudilo, da bi dvignili vozilo in rešili žensko. Dodala je, da je ženska izpustila naravnost nečloveški krik, ko jo je zadel avto. "Bilo je kot čisti strah ali bolečina, najverjetneje pa oboje hkrati," je podoživljala trenutke nesreče Amanda.

Dennis Miller, še eden izmed navzočih pri nesreči, je bil med tistimi, ki so hiteli, da bi pomagali osvoboditi žensko, poroča WMBF-TV. "Sovražimo, da se je zgodilo kaj takšnega. Kar zadeva gospo, pa smo tudi zelo žalostni zaradi njene smrti," je dejal Miller. "To je le zelo nesrečna nesreča."

Žensko, ki so jo sicer še živo osvobodili izpod avtomobila, so odpeljali v regionalni zdravstveni center, kjer pa je pozneje zaradi hudih telesnih poškodb umrla. Policista, ki je zakrivil nesrečo, so delodajalci poslali na prisilen dopust, ministrstvo pa je sporočilo, da bodo izvedli notranjo preiskavo incidenta. Iz Policijske uprave okrožja Horry County pa so sporočili: "Pripravljeni smo zagotoviti vso podporo, ki jo lahko, naši skupnosti in predvsem družini, ki doživlja to tragično izgubo."