V Dolenji vasi

Foto: Z vozilom s ceste in v zid, več poškodovanih

D.K.
15. 6. 2024, 13.32
Posodobljeno: 15. 6. 2024, 13.37
Deli članek:

Osebno vozilo je iz neznanega razloga zletelo s ceste in silovito trčilo v podporni zid. Ena oseba je ostala ukleščena.

Gasilska enota Ribnica
Nesreča na regionalni cesti Ribnica - Kočevje.

Včeraj nekaj minut čez 15. uro je na regionalni cesti Ribnica – Kočevje, v kraju Dolenja vas, prišlo do hude prometne nesreče. Po navedbah gasilcev se je v nesreči huje poškodovalo več oseb. Gasilci so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo ter pomagali reševalcem pri oskrbi vseh poškodovanih oseb.

Reševalci nujne medicinske pomoči so se odločili za transport s helikopterjem, zato sta na mesto nesreče priletela kar dva helikopterja Slovenske vojske (eden iz Brnika, drugi pa iz Maribora), ki sta v UKC Ljubljana prepeljala tri poškodovane, eno osebo pa je odpeljalo reševalno vozilo.

Gasilska enota Ribnica
Na kraju so posredovali gasilci, reševalci in policisti.

Gasilci so zavarovali obe mesti pristanka helikopterja in prenesli vse poškodovane do helikopterjev oziroma v reševalno vozilo. Na mestu nesreče so poleg gasilcev posredovali še reševalci iz Ribnice in Kočevja ter ribniški policisti. "Moramo pa na tem mestu pohvaliti odlično sodelovanje vseh sodelujočih interventnih ekip, ki je danes resnično bilo na visokem nivoju," so po intervenciji zapisali na Facebook strani Gasilska enota Ribnica.