Nenadna smrt legende

Umrl je Kevin Campbell, nekdanji zvezdnik Arsenala

M.G.
15. 6. 2024, 16.11
Posodobljeno: 15. 6. 2024, 16.13
Deli članek:

Današnja tragična vest o smrti nogometaša je iznenadila domala vse prijatelje angleških topničarjev (gunners), kakršen vzdevek imajo igralci Arsenala, in tudi vseh ljubiteljev nogometa v Angliji.

Profimedia
Kevin Campbell je največji pečat pustil pri angleškemu Arsenalu.

Očitno bo današnji dan, ki je v znamenju nogometnih tekem na evropskem prvenstvu v Nemčiji, imel tudi grenek priokus zaradi žalostne novice o že drugi smrti nogometaša. Pred kratkim smo že poročali, da je nenadoma na domu v Budvi umrl komaj 26-letni vratar Črne Gore, Matija Šarkić, sedaj pa je odjeknila še vest, da je umrl nekdanji izjemni napadalec Arsenala in reprezentant angleške B ekipe, Kevin Campbell.

"Uničeni smo, ko smo izvedeli, da je naš nekdanji napadalec Kevin Campbell umrl po kratki bolezni. Kevina so oboževali vsi v klubu. Naše misli so z njegovimi prijatelji in družino v tem težkem času," so sporočili iz londonskega kluba. Trenutno ni znano, za čim je Campbell zbolel. Campbell, ki je bil star 54 let, je bil angleški napadalec, ki je največji pečat pustil ravno pri Arsenalu, za katerega je igral od leta 1988 do 1995 in dosegel 46 golov na 163 tekmah. Igral je še za Leyton Orient, Leicester, Nottingham Forrest, Trabzonspor, Everton, WBA in Cardiff City. Igralsko kariero je Kevin sklenil leta 2007 v Cardiffu, leta 1991 pa je zaigral tudi za B ekipo angleške izbrane vrste. 2. junija je bil urgentno sprejet v bolnišnico in je danes žal umrl.