Javne obtožbe

Glasbenik Rambo Amadeus naj bi spolno nadlegoval producentko nacionalke

J.V./STA
14. 3. 2023, 13.15
Posodobljeno: 14. 3. 2023, 13.59
Deli članek:

Producentko TV oddaje Dnevnica je glasbenik po njenih navedbah nadlegoval v soboto med snemanjem oddaje v Herceg Novem. "Seveda mi je žal, da sem izgubil živce in se dotaknil nečesa, česar se ne sme dotikati brez dovoljenja," med drugim pravi 59-letnik.

Goran Antley
Pušić pravi, da se je producentke samo dotaknil.

Producentka na črnogorski nacionalni televiziji RTCG Lejla Kašić je javno obtožila spolnega nadlegovanja črnogorskega glasbenika Antonija Pušića, znanega pod imenom Rambo Amadeus. Ker je Pušić Unicefov ambasador, je k ukrepanju pozvala tudi to dobrodelno organizacijo, ki je glasbenika že suspendirala. 

Producentko TV oddaje Dnevnica je glasbenik po njenih navedbah nadlegoval v soboto med snemanjem oddaje v Herceg Novem. "Včeraj sem na snemanju epizode Dnevnica doživela spolno nadlegovanje s strani našega gosta, velikega intelektualca, regionalno znane in vplivne osebe, Unicefovega ambasadorja dobre volje Antonija Pušića, znanega pod psevdonimom Rambo Amadeus," je zapisala Kašić v nedeljo na Instagramu. Kašić je v ponedeljek vložila tudi prijavo zaradi spolnega nadlegovanja.

O podrobnostih nadlegovanja na družbenih omrežjih in za medije ni želela govoriti. Je pa za srbski portal Nova.rs v pojasnila, da je šlo za "neprimerno in nedovoljeno dotikanje intimnega dela telesa ter skeptične komentarje, na koncu pa tudi za njegovo priznanje tega, kar je storil".

Z Unicefa so že v nedeljo sporočili, da so do nadaljnjega suspendirali sodelovanje s Pušićem. "Unicef ima politiko ničte tolerance do vsake oblike neprimernega spolnega vedenja, ker je to v nasprotju s ključnimi vrednotami Unicefa," so dodali. 

Oglasil se je tudi avtor in urednik oddaje Dnevnica Vladan Otašević. Na družbenem omrežju Faceebok je zapisal, da vedenje glasbenika ob koncu snemanja oddaje ni bilo dostojno Unicefovega ambasadorja, in poudaril, da je pred njimi stal popolnoma drug človek v primerjavi s tistim, ki so ga snemali ves dan.

Na obtožbe se je zdaj na Facebooku odzval tudi Pusić. Kot pravi, je nepremišljeno sodeloval pri snemanju oddaje, v kateri zbirajo finančno pomoč za socialno ogroženo družino, zaradi česar je bil ves dan jezen in sarkastičen. Nasprotoval je izpostavljanju družine pred malimi ekrani, češ da se jo s tem še dodatno stigmatizira v javnosti.

"Pred snemalno ekipo sem glasno protestiral, a ker je celotna lokalna skupnost že nestrpno pričakovala, da bom sodeloval na dobrodelni akciji, sem bil postavljen pred dejstvo." Potem je producentka po njegovih navedbah popravljala vsak njegov stavek, zmotilo ga je tudi dejstvo, da je pokrovitelj oddaje podjetje, ki ima v lasti tudi stavnice.

"Ko smo se bližali hiši socialno ogrožene družine, sem gospo potipal ali oklofutal ali uščipnil, nimam pojma. To nima nobene veze s seksom, vsaj ne z moje strani. Želel sem ji nekako sporočiti, da nimam več kaj početi, da me je spravila v ponižujoč položaj." "Nihče tega ni videl, tudi ona ni protestirala, lahko bi zanikal, a ne maram se pretvarjati. Jaz nisem ta lik."

"Po snemanju je ob slovesu začela izkazovati nekakšno teatralno jezo in me prosila, naj se opravičim. Ko ni prejela zadovoljivega opravičila, jo je zajel histerični napad, tako močan, da sem ji rekel, da je nora in da potrebuje zdravljenje. To iskreno menim tudi zdaj. Tako kot menim, da je celotna medijska scena bolna, brezvestna ..."

"Vem, da me bodo zdaj mediji pokopali, ker nisem sprejel prevladujoče družbene hinavščine in se javno opravičil. Nemorem. Sovražim se opravičevati osebi, za katero mislim, da je manipulativna, deviantna in zlobna. Seveda mi je žal, da sem izgubil živce in se dotaknil nečesa, česar se ne sme dotikati brez dovoljenja. Seveda mi je žal, ker sem izgubil živce in se izživljal. Ni bilo prav. Mea maxima culpa."