VIDEO

Ubogi kužki: “Poglejte si posnetek, žalost in hkrati moč našega tima, da se ne zlomi in zjoče"

P.K.
14. 3. 2023, 12.10
Posodobljeno: 14. 3. 2023, 12.33
Deli članek:

Iz Zavoda Pit so sporočili, kako skrušeni so ob pogledu na živali, ki jih ne morejo rešiti.

Facebook
Ubožček živi na ulici.

“Pride dan, ko si moraš priznati tisto najbolj boleče, da res ne moreš rešiti vseh, da si jih primoran vrniti na mraz in v sneg, ker nimaš prostora, da bi odpeljal vse, nimaš domov zanje, niti sredstev, da bi plačal namestitve,” so njihove besede, ki so jih objavili na Facebooku, da bi ljudem prikazali najbolj bolečo plat svojega poslanstva, ko rešujejo zapuščene živali. To počnejo predvsem na Balkanu, kjer je ta problematika še posebej pereča.

Ob svoj čustven zapis, v katerem so zajeli žalostno usodo kužkov, so priložili tudi kratek video: “Poglejte si posnetek, žalost in hkrati moč našega tima, da se ne zlomi in zjoče. Nismo roboti, tudi mi smo le ljudje s spoznanjem, da mora biti naša borba zanje še večja, še močnejša in bolj glasna. Vem, da tudi vi ne zmorete vsega, a prosim, pomagajte nam s sterilizacijami, kastracijami, terapijami in bodite botri tem nedolžnim bitjem, ki si zaslužijo veliko več kot imajo,” je njihov poziv. 

Sicer iz Zavoda Pit sporočajo, da imajo samo nekaj dni, da poplačajo vse odprte veterinarske dolgove in sicer v skupni višini 4.000 evrov. To je vsota, ki predstavlja veterinarsko oskrbo najbolj ogroženih živali, sterilizacije, kastracije, razne terapije in zdravljenja. “Veliko psov je vsakodnevno pri veterinarjih in vsakodnevno dobivamo nove kritične primere živali, ki potrebujejo pomoč, mi pa tonemo v dolgovih.” Če pošljete sporočilo z vsebino PIT5 na 1919, boste za pomoč psičkom donirali pet evrov. Poleg SMS donacij zavod pomoč sprejema tudi na bančni račun: SI56 0400 1004 6322 436 (Zavod Pit, Vodnikova 104 E, 1000 Ljubljana).