Grozljiva smrt upokojenke

VIDEO: Iz aligatorjevih čeljusti rešila psa, a nato sama postala njegov plen

M. T. V.
21. 2. 2023, 16.47
Posodobljeno: 21. 2. 2023, 17.02
Deli članek:

Nedolžen sprehod s psom se je spremenil v tragedijo: iz ribnika na Floridi se je pognala trimetrska pošast in zgrabila psička, nato pa v globine odnesla njegovo lastnico, ki ga je skušala rešiti.

YouTube
Morilskega aligatorja so ujeli in odpeljali drugam.

85-letna upokojenka je v Fort Pierceu na Floridi je nič hudega sluteč peljala na sprehod svojega psa. A ko sta prišla do ribnika, se je iz njega pognal orjaški aligator in zgrabil psička. Pogumna ženska se je zapodila v trimetrsko pošast, da bi pomagala svojemu ljubljenčku – aligator je psa res izpustil, a namesto njega pograbil upokojenko. Odvlekel jo je v jezero in ubil, njeno truplo so kasneje izvlekli reševalci. Je pa zaradi njenega herojskega dejanja preživel njen kužek, veterinar je oskrbel njegove rane in pravi, da bo okreval.

Bližnji prebivalci so šokirani in prestrašeni, zato so strokovnjaki za divje živali poiskali ubijalskega, več kot tristo kilogramov težkega orjaka, ki jih je pošteno namučil, preden so ga s pomočjo policistov uspeli izvleči iz ribnika. Z vrvjo so povezali njegov gobec in ga odpeljali v zavetišče za divje živali.

To je že tretja žrtev floridskih aligatorjev v slabem letu dni. Lani sta dva aligatorja požrla starejšo žensko, ki je padla v ribnik v Englewoodu, slabo se je končalo tudi za 47-letenga moškega, ki je zaplaval v jezeru v parku v Largu. Na Floridi sicer živi okoli 1,3 milijone aligatorjev, ki jih najdemo v vseh tamkajšnjih sladkovodnih vodah, občasno pa tudi v slanih, tako da je število njihovih smrtnih žrtev še vedno zelo majhno – v zadnjih osemdesetih letih so aligatorji ubili 26 ljudi.