Škandal na hrvaški nacionalni HRT

Znani voditelj nacionalnega radia je leta zaračunaval za gostovanja v oddaji

M. T. V.
21. 2. 2023, 15.01
Posodobljeno: 21. 2. 2023, 15.50
Deli članek:

Voditelj Denis Šabić iz Radia Split je prejel odpoved, ker so ugotovili, da je v svoji oddaji Topnjača gostil tiste, ki so bili za to pripravljeni dobro plačati. Njegova tarifa je bila od 200 do 400 evrov.

Facebook
Denis Šabić

Na hrvaški nacionalni radioteleviziji je izbruhnil velik škandal, potem ko je radijski voditelj Denis Šabić očitno na skupnem računalniku v redakciji pozabil zapreti svojo zasebno elektronsko pošto. Kolegica z Radia Split, ki je potem uporabljala ta računalnik, je dobila vpogled v njegovo zasebno korespondenco, iz nje pa ji je bilo takoj jasno, da je Denis svojim gostom v radijski oddaji Topnjača zaračunaval, da so se lahko pojavili v njej. Ugotovili so, da je radijec, ki je sicer povezan s stranko HDZ, to počel že leta, samo v letošnjem januarju je poslal številne račune različnim zadrugam, občinam, županom, umetnikom …, za gostovanje pa je zahteval od 200 do 400 evrov.

Šabiću, ki je takoj po razkritju odšel v bolniško, so že poslali odpoved, kot piše Slobodna Dalamcija pa za komentarje medijem ni dosegljiv. So pa dogajanje potrdili iz HRT-jeve službe za odnose z javnostmi: »Zaradi prikritega obnašanja je bila Denisu Šabiću odpovedana pogodba o zaposlitvi. Žal je res je, da je jemal denar, to je sramota za podjetje. Ne vemo natančno, koliko je s tem zaslužil, bili pa smo šokirani, ko smo ugotovili, da je to počel sistematično in že leta.« Verjetno se HRT ne bo zadovoljil le z odpovedjo, najverjetneje ga čaka tudi tožba.

V tedenski zabavno-glasbeni oddaji Topnjača, ki jo je Denis vodil že več kot pet let, so gostovala znana imena hrvaške glasbene scene, od Severine, Dražena Zečića do Meri Cetinić.