Zaseda policistov

Vinjeni mladoletnik brez izpita s cross motorjem ogrožal Celjane

M. T. V.
21. 2. 2023, 14.21
Posodobljeno: 21. 2. 2023, 14.39
Deli članek:

V zadnjih mesecih je nevarni dirkač predvsem v času prometne konice ostalim voznikom v Celju povzročal precej preglavic. Njegovo početje sta končala policista v civilu.

PU Celje
Policisti so mladoletnemu razgrajaču zaplenili motor.

V včasu ko je bilo na Ljubljanski in na okoliških ulicah največ dijakov in dijakinj, se je neznani voznik s cross motorjem pred njimi postavljal z nevarno vožnjo. Vozil je po zadnjem kolesu, brez čelade, ni upošteval prometne signalizacije, v križiščih ni upošteval prednosti, vozil je po površinah, ki niso namenjene tej vrsti vozila, skratka bil je nevaren sebi in okolici ter zaradi prekomernega hrupa moteč tudi za stanovalce.

A v petek okoli poldneva, ko je znova dirkal po Ljubljanski ulici, spet vozil po zadnjem kolesu in preko polne črte prehiteval kolono vozil ter ogrožal sebe in druge, so bili policisti nanj pripravljeni. V trenutku, ko je parkiral, sta ga presenetila policista v civilu.

Ugotovila sta, da gre za mladoletnika, preizkus z alkotestom pa je pokazal, da je vozil pijan. Poleg tega je bil tudi brez vozniškega dovoljenja, z motorja pa je snel registrske tablice. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu možje postave zasegli motor in na Okrajno sodišče v Celju poslali predlog, da se mu le-tega ne vrne.