Tragedija v Avstriji

Mali Martin je ušel vzgojiteljicama in se utopil v vrtni mlaki

R.T.
21. 2. 2023, 16.12
Posodobljeno: 1. 8. 2023, 08.57
Deli članek:

V ponedeljek dopoldne so se otroci kot po navadi zabavali na igralih v bližini vrtca na območju Mattersburga v avstrijski zvezni deželi Gradiščanska. Nato pa je 5-letni Martin stekel.

ORF
Bil je običajen vrtčevski dan, otroci so bil na igralih, ko je eden od njih stekel po svoje ...

Vzgojiteljica je takoj stekla za njim, njena pomočnica pa je ostala pri skupini otrok. Martin je bil hiter in si je ustvaril več deset metrov prednosti. Petletni deček jo je ucvrl čez griček in že je izginil iz vidnega polja vzgojiteljice, ki je nemudoma obvestila vodstvo vrtca in pričela se je iskalna akcija, v katero so bili vključeni tudi policisti in drona. Čez dobro uro so ga našli. Izkazalo se je, da je Martin, potem ko je izginil za gričkom, stekel čez cesto, se spet približal vrtcu, a zavil na dvorišče hiše, kjer je padel v vrtno mlako oziroma vrtni ribnik. Ko ga je našel lastnik hiše, je bilo prepozno. Deček je lebdel v mlaki. Hitro so ga odpeljali v bolnišnico, ga vmes oživljali, a bilo je prepozno, Martin je umrl.

Učiteljica in njena pomočnica sta pretreseni, v šoku, nudili so jima psihološko pomoč.

Županja Mattersburga Claudila Schlager je izrazila sožalje staršem, obenem pa stopila v bran vrtcu in vzgojiteljicama. »Zgodila se je tragedija. Vse kaže, da vzgojiteljica in njena pomočnica nista storili ničesar narobe, ne bi mogli preprečiti tragedije,« je dejala za Kronen Zeitung. Pristojni bodo po uradnih dolžnosti opravili temeljito preiskavo.