Zastonj denar?

VIDEO: Kaos na avtocesti, z neba deževali bankovci

R.T.
20. 11. 2021, 16.35
Deli članek:

Vozniki so ustavljali in s sopotniki mrzlično grabili, kar se je pograbiti dalo.

Instagram/Demi Bagby
Mlada influencerka se je znašla na pravem mestu in ob pravem času.

Na avtocesti v bližini San Diega v ameriški zvezni državi Kalifornija se je včeraj zjutraj odvila drama. Ko so cestišče nenadoma preplavili bankovci, ki so deževali z neba, so se prisotnim nemudoma zaiskrile oči, po bogastvu pa so začele grabiti številne roke, ki so se nekaj še trenutkov pred tem krčevito oklepale volana.

Za zlato mrzlico je poskrbelo oklepno vozilo za prevažanje denarja. Iz zaenkrat še neznanega razloga so se na kombiju odprla vrata, iz njega pa so začele leteti vreče, polne bankovcev za 1 in 20 ameriških dolarjev. Po navedbah policije je v prometu nastal popoln kaos, saj so vozniki ustavljali in zapustili svoja vozila, da bi nagrabili, kar se je nagrabiti dalo. Policija je nekaj oseb na kraju aretirala, druge pa je pozvala, naj denar vrnejo kot pošteni najditelji. Po navedbah policista Jima Bettencourta tiste, ki so se ustavili in si polnili žepe, najverjetneje čakajo sankcije. »Če bi na avtocesti iz tovornjaka padali televizorji, jih ne moreš kar odnesti,« je pojasnil Bettencourt. Nekaj deset ljudi naj bi denar že vrnilo.

»To je najbolj nora stvar, ki sem jo kadar koli videla,« je ob objavi posnetka zapisala influencerka Demi Bagby, ki se je na kraju znašla po naključju. Glede na posel, s katerim se ukvarja, je mladi influencerki zagotov padla sekira v med, saj je vknjižila celo omembo v mali Sloveniji.