milijonska tožba

V njen grob zagrebli napačno truplo

R.T.
20. 11. 2021, 11.39
Posodobljeno: 20. 11. 2021, 11.47
Deli članek:

Družina pokojne Sadie Williams newyorško pogrebno podjetje Joseph A Slinger-Hasgill toži za 88 milijonov ameriških dolarjev (slabih 78 milijonov evrov), ker so v grob, namenjen 87-letnici zagrebli napačno osebo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot so pojasnili v družini pokojne Williamsove, so pogrebno podjetje pred pogrebom opozorili, da se v krsti nahaja napačna oseba, a naj bi v podjetju vztrajali, da gre za njihovo pokojno mamo.

Salimah Lee, hčerka pokojne, je za medijsko hišo CBS pojasnila, da je direktorju podjetja naštela, kaj vse ne gre skupaj. Da nohti, ki jih vidi na truplu, niso nohti njene mame. Prav tako na roki ni bilo videti opekline, ki naj bi jo utrpela Willamsova, s trupla pa je skrivnostno izginilo tudi materino znamenje. »Stal je na vrhu stopnišča, se smejal in govoril 'oh, vsakič to slišim. Ljudje mi to vedno pravijo. To zgladi tekočina za balzamiranje',« je opisala odziv direktorja. Tri dni po pogrebu jih je direktor poklical in se jim opravičil, češ da je morda prišlo do napake. Leejeva se je nato znova odpravila do pogrebnega podjetja, kjer so ji tokrat pokazali pravo truplo. Ko je potrdila, da tokrat gre za njeno mamo, je direktor postregel z opazko: »Slabo mi je. Slabo mi je. Zdaj moram obvestiti še drugo družino.«

Williamsovo, ki bi jo morali v skladu z muslimansko tradicijo pokopati v 72 urah, je k večnemu počitku na koncu legla šele 22 dni po smrti. Umrla je 17. avgusta zaradi covida-19. Direktor dogodka ni želel komentirati.