Štiriindvajsetletna Ajdovka je pred Levijem zbrala vsega 12 slalomskih nastopov v svetovnem pokalu, petkrat je bila v točkah, od tega dvakrat v najboljši deseterici z osmim in devetim mestom v Lenzerheideju in Jasni letos marca.

Po prvi vožnji je vodila Slovakinja Petra Vlhova, enajst stotink na drugem mestu je zaostajala Američanka Mikaela Shiffrin, na tretjem mestu pa je bila z vsega 48 stotinkami zaostanka Slokarjeva. V drugi vožnji je Slokarjeva eno mesto izgubila, a osvojila še vedno odlično četrto mesto, kar je njen najboljši slalomski izid v svetovnem pokalu! Zmagala je Vlhova, drugo mesto je osvojila Shiffrinova, Nemka Lena Dürr pa je bila tretja.

Slokarjeva je sicer zelo dobro začela novo sezono. V Söldnu je s 14. mestom vpisala svoj najboljši dosežek na veleslalomih v svetovnem pokalu, na paralelni tekmi prejšnjo soboto v Lech/Zürsu pa je vpisala rezultat kariere, ko je zmagala in bila prvič del najboljše trojice na tekmah svetovnega pokala. Slokarjeva je z zmago prvič prevzela tudi mesto vodilne v seštevku zime. Na startu prve vožnje slaloma v Leviju je prvič nastopila z rdečo majico vodilne.

Ana Bucik je na današnjem slalomu osvojila 11. mesto, Neja Dvornik pa je prvi slalom sezone končala na 16. mestu. Četrta Slovenka Meta Hrovat je s startno številko 41 odstopila v prvi vožnji.

"Rada smučam tukaj, ta sneg mi zelo ustreza. Vsako leto ne zmagam pogosto, ampak tukaj mi je to spet uspelo. Zelo sem vesela," je v intervjuju v ciljni areni povedala Vlhova, ki je lani zmagala na obeh slalomih v Leviju. Na vprašanje o imenu severnega jelena, ki ga podelijo zmagovalki, pa je dodala: "Morda ga bom poimenovala po svojem fantu Michalu, on je tukaj in je ljubezen mojega življenja." Severni jeleni sicer ostanejo v Leviju.