na začetku so se vsi smejali

Kakšna napaka! Zdravnik se je najprej šalil, nato pa cepil 9-letnico

G.G.
8. 6. 2021, 17.42
Posodobljeno: 8. 6. 2021, 17.46
Deli članek:

Zgodilo se je v soboto v bavarskem mestu Bobingen.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na termin za cepljenje je bil dogovorjen oče 9-letnega dekleta, poroča Augsburger Allgemeine. V prostoru za cepljenje je zdravnik v šali vprašal dekletce, če se boji injekcijskih igel. Oče se je zasmejal, hčerka se je nasmehnila, zahahljal se je tudi zdravnik. Ko je zdravnik v smehu dezinficiral kožo na zgornjem delu dekletovega nadlakta, se je oče še smehljal, misleč, da gre za šalo. Nato se je za trenutek obrnil, da je odložil jakno. Ko je vrnil pogled, je bil šokiran. Zdravnik je držal v roki injekcijsko iglo in še preden je oče uspel reči karkoli, je injekcijska igla napolnjena s cepivom Pfizerja prebodla kožo na dekletovi rami.

Zdravnik se je nemudoma opravičil za hudo napako, oče pa je kasneje medijem povedal, da se je odločil za kazensko ovadbo. Dekle je cepljenje preneslo brez težav in do ponedeljka ni imela neželenih stranskih učinkov.

Evropska agencija za zdravila je odobrila cepivo Pfizerja in BioNTecha zaenkrat še ni dovolila cepljenja mlajših od 12 let. Policija bo preiskala, kako je v primeru v Bobingenu prišlo do napake in kdo je bil odgovoren za cepilni seznam.