nista se videla 55 let, vseeno se je udeležila njegovega pogreba

Jadranka Kosor o očetu: Nikoli me ni želel videti, nikoli me ni objel

R.T.
20. 3. 2021, 08.57
Posodobljeno: 20. 3. 2021, 09.00
Deli članek:

Objavila je čustveni zapis o odnosu z očetom.

Bobo
Nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor.

Hrvati 19. marca obeležujejo dan očetov. Nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor o svojem očetu le redko govori, saj jo je zapustil, ko je imela le dve leti. Kljub temu se ga je včeraj spomnila in svoje misli delila na družbenem omrežju Twitter. 

"Oče me je zapustil, ko sem bila stara dve leti. Nikoli več me ni hotel videti. Nikoli mi ni dal ničesar. Nikoli me ni objel. Nikoli me ni želel imeti rad. Niti takrat, ko je odšel za vedno. Čeprav ga nisem poznala, sem ga vedno pogrešala", je zapisala Kosorjeva.

Zavrnil vabilo na maturantski ples

O svojem očetu je za televizijo HRT spregovorila tudi lani v oddaji V njenem filmu. Takrat je dejala, da ga je v pismu prosila, naj pride na maturantski ples. Njenemu vabilu se ni odzval. Nista se več slišala, oče s hčerko ni stopil v stik, niti ko je postala premierka. 

"Novinarji so ga takrat vprašali, kaj meni in če je ponosen name. Komaj je izustil en sam stavek: 'O tej osebi ne želim govoriti'. Torej, tudi takrat sem bila zanj oseba, nisem bila hči," se je spominjala Kosorjeva.

Umrl leta 2013

Oče Jadranke Kosor je umrl leta 2013 v starosti 86 let. Čeprav se nista videla več kot 55 let, se je Kosorjeva udeležila pogreba, povzema hrvaški portal Index.