Odnosi

Boštjan Romih o svoji novi ljubezni, s katero preživlja sobotne dopoldneve

Eva Jandl
20. 3. 2021, 08.24
Posodobljeno: 20. 3. 2021, 08.25
Deli članek:

Priljubljeni televizijski in radijski voditelj o slovenskih domovih, ki so zaradi karanten postali več od zgolj prehodnega brloga za spanje, in o novem družinskem članu, za katerega skrbi.

Osebni arhiv
V zadnjih treh letih je obiskal že skoraj 200 slovenskih domov.

Že tri leta ste voditelj oddaje Ambienti, v kateri kukamo v domove in na vrtove Slovencev – koliko domov ste obiskali? Kaj ste v tem času spoznali o tem, kako bivamo in prebivamo Slovenci?

Obiskal sem blizu 200 izjemnih slovenskih domov. Če potegnem črto, mi najprej pride na misel komentar, ki ga redno slišim: »Kaj tudi to imamo v Sloveniji?!« Ja, kot še na marsikaterem drugem področju se Slovenci lahko tudi z nekaterimi domovi postavimo ob bok vsem ostalim. Nekateri znajo čudovito upoštevati stavbarsko tradicijo ter izkazati spoštovanje do zgodovine, nekateri se krasno znajdejo pri nizkocenovnem, a učinkovitem opremljanju, spet drugi posežejo po drznejših, sodobnejših arhitekturnih oziroma oblikovnih pristopih, vsi posneti projekti pa sporočajo: oblikovanje prostora ni mačji kašelj in dober arhitekt je zlata vreden.

Kako ste posneli zadnjo sezono, glede na epidemijo in ukrepe?

Lani smo v poletnem času izkoristili mesece odprtosti in posneli res veliko zaloge. Sicer pa smo se morali držati ukrepov, kakšen pogovor posneti na nenormalno veliki razdalji ali zunaj.

Instagram / Lara Romih
Nova članica družine Romih je psička Qi (Či), šetlandska ovčarka, katere glavni skrbnik je Boštjan. Ob sobotah obiskujeta pasjo šolo, vsak dan se sprehajata in Boštjan pravi, da psička s svojo ljubkostjo in bistrostjo vse takoj osvoji, tako kot je osvojila njega.

Smo med karantenami še bolj spoznali, da je kvaliteta bivanja pomembna?

Seveda! Pri (pre)hitrem tempu življenja je dom včasih izpadel kot prehodni prostor oziroma brlog za spanje. Zdaj smo vsi imeli čas, da si dodobra ogledamo vse stene okrog sebe, in ugotovili, koliko časa že gledamo ene in iste prizore. Enostavno izplača se vložiti nekaj napora v lepše bivališče. Verjamem, da ko urediš, pospraviš ali osvežiš svoj bivalni prostor, očistiš in urediš tudi sebe. Še vedno pa trdim, da so najdragocenejša stvar pod streho – odnosi!

Kako ste sami preživeli karantenske dneve, s čim ste se ukvarjali?

Veliko je bilo servisa za tri šolarje. Tudi žena je dobila toliko dela, kot še nikoli, moj posel je razen Ambientov šel proti tlem, zato je meni ostala podporna vloga. Potem pa je tu še naša nova članica, psička Qi (Či), katere vzgojo in oskrbo sem prevzel večinoma jaz.

Osebni arhiv
Boštjan Romih z družino in psičko.

Vam je psička v veliko veselje?

Mladička pasme šetlandski ovčar je prava dragocenost in ogromno darilo vsej družini. S svojo ljubkostjo, prilagodljivostjo, bistrostjo in ljubečim značajem vse osvoji, in čeprav sem se zavezal, da bom njen glavni skrbnik, so prav vsi člani družine pripravljeni kadarkoli poskrbeti zanjo. Spi ob najini postelji, zjutraj, ko pozvoni budilka, pa lahko skoči na posteljo in se pride pocrkljat. Okrog nas je veliko lepih travnikov in gozdov, tako da lepih prizorov na sprehodih ne zmanjka. Ob sobotah redno obiskujeva pasjo šolo, kjer gre njej bolje kot meni. (Smeh) Zunaj je živahna in razigrana, notri mirna in nevsiljiva, res čudovit pes.